DSC_0188

Heikko toinen erä Tuton turma

28.9.2013 - 20:46 Tagit:,

Jokipojat–Tuto 5–3

Tuton pelimatka Itä-Suomeen tuotti pistepussiin kolme jääkiekon Mestiksen sarjapistettä. Perjantaina kaatui Hokki Kajaanissa, mutta lauantaina Jokipojat oli kotonaan vahvempi ja jätti turkulaiset pisteittä. Joensuulaispoppoo kukisti kaukaiset vieraansa lukemin 5–3 (1–2, 3–0, 1–1).

Tuton kohtaloksi kertyi heikko toinen erä. Joukkue lähti siihen johtoasemassa Aleksi Rutasen ja Niko Palosen iskettyä avauserän jälkipuoliskolla maalit vain 24 sekunnin sisään.

Palonen sai heti toisen erän alkajaisiksi 5+20 minuutin rangaistuksen laitataklauksesta. Jokipoikien ykkösnyrkki jauhoi tasoituksen, ja ote pysyi isännillä viiden minuutin jäähyn umpeuduttuakin.

Joona Manninen vei Jokipojat 3–2-johtoon ajassa 28.12, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Jarkko Immosen löysä kaukolaukaus pomppi Tuton puolustajan kautta ohi maalivahti Tommi Virtasen.

– Vielä 2–1-tilanteessa pelasimme hemmetin hyvin. Sitten vastustaja tasoitti 2–2:een, ja lopputulos oli 3–5. Mitäköhän latteuksia haluaisitte tästä kuulla, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen sanaili ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Aina voi hakea syitä ja seurauksia jostain muusta, mutta meillä ei psyyke kestänyt Jokipoikien tasoituksen jälkeen. Se näkyi varsinkin kiekollisessa pelissä.

Tuto sai tilaisuutensa vielä toisen erän lopulla, kun se pääsi jauhamaan lähes täydet kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Pyöritys oli hurjaa, mutta tulosta ei tullut, kuten ei myöskään kolmannen erän puolivälin 5–3-ylivoimapelissä.

Jokipoikien Mikael Ruohomaa ratkaisi ottelun lopullisesti 5–2-maalin tuottaneella siniviivalaukauksellaan. Nico Maneliuksen kavennus loppuhetkillä oli enää kosmetiikkaa.

– Löysimme peliimme kaivattua tunnetta, taistelua ja taklauksia. Ottelu kulminoitui tavallaan loistaviin blokkauksiin alivoimapeleissämme, Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski tiivisti.

TS – JUHO LINTULA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: