1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Heaven or hell?

5.11.2016 - 10:59 Tagit:, , , , ,

Siirtomarkkinaruletin jonkinlainen ennätys koettiin marraskuun alkajaisiksi TPS:n ilmoittaessa, ettei Ari-Pekka Selinin optiota käytetä kaudelle 2017-18. Oman pikantin lisänsä keitokseen toivat päävalmentaja Selinin pettyneet kommentit. Olisi itse halunnut jatkaa, mutta TPS:lla oli eri suunnitelmat.

Voiko todella olla niin, että valmentajatroikan henkilöllisyyttä pantataan huhtikuuhun saakka, kuten joissain tiedoissa on mainittu? Uusille pelaajille (jos sellaisia tulee) on kai kerrottava, kuka TPS:aa luotsaa, vaikka virallista tietoa ei olisikaan.

Vahvin ehdokas päävalmentajaksi lienee A-junioreissa hyvää työtä tehnyt Kalle Kaskinen. Palloseuran lähimenneisyydestä löytyy kuitenkin vastaavanlainen keissi, jossa A-junnuissa meritoitunut luotsi nousi edustusjoukkueen puikkoihin ehkä lopulta liian aikaisin eikä siinä savotassa kaikki mennyt kuin Strömsössä.

Jos Kaskinen paikan saa, luotto häneen on pakko olla todella valtava. Mitään näyttöähän ei vielä ole, miten rahkeet riittävät Liigajoukkueen peräsimessä. Onhan Kaskinen toki tehnyt jo nyt mittavaa uraa Leijonissa, nuorisomaajoukkueissa ja Jokereissa, mutta päävalmentajan pesti on vielä kokematta.

Hannu Jortikan triplojen ja Jukka Koivun vuoden 2004 hopean jälkeen kukaan turkulaistaustainen valmentaja ei ole pystynyt nostamaan TPS:aa takaisin Liigan huipulle.

Jotenkin on tullut sellainen tunne, että onkohan oma poika TPS:n valmentajana sittenkään oikea ratkaisu. Kaskinen saa mielellään osoittaa pohdinnan vääräksi.

Muukalaisvalmentajien pesteistä Kai Suikkasen mestaruus ja Selinin puolivälieräpaikka oli askel parempaan suuntaan eikä kuluvasta kaudesta kukaan pysty vielä sanomaan juuta eikä jaata.

Hyvää työtähän Selin on apureineen saanut aikaiseksi. Onkohan seurajohto sittenkin sitä mieltä, että viime keväänä olisi pitänyt pystyä mennä pidemmälle sillä miehistöllä? Rahkeita olisi ollut.

Jos TPS olisi ottanut runkosarjassa muutaman voiton enemmän, Kärpät olisi vältetty puolivälierissä, mutta sitten vastassa olisi ollut Tappara. Puolivälieräsarja Kärppiä vastaan taisi sittenkin olla ottelusarja, jossa olisi lopulta ollut paremmat saumat mennä välieriin, vaikkei viime keväänä siltä tuntunutkaan.

Edelleenkin olen muuten sitä mieltä, että jopa finaalipaikka tai mestaruus viime keväänä ei olisi ollut utopistinen tavoite, jos olisi saatu käyttöön paras mahdollinen kokoonpano. TPS:n lähivuosien huono onni moninkertaistui Lauri Tukosen kauden loppumisen myötä jo syksyllä.

Mikäli Kalle Kaskinen nousee päävalmentajaksi kaudelle 2017-18, voi se olla TPS:lle joko heaven tai hell.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: