1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Hard as a rock

14.3.2017 - 12:20 Tagit:, , , , ,

Kun Tomi Kallio onnistuu maalinteossa Gatorade Centerin kotikaukalossa, ämyreistä lävähtää oitis soimaan AC/DC:n Hard as a rock. Kapteenin pelitehon paremmin kiteyttävää kappaletta tuskin voisikaan keksiä. Oikeastaan sama motto sopisi koko TPS:n runkosarjan esitykselle: kivenkova.

Kakkossijaa voidaan pitää ällistyttävänä saavutuksena, sillä jo moneen kertaan mainittu sentterin puutostila ja profiilipelaajien ikävät loukkaantumiset eivät lopulta kuitenkaan vaikuttaneet sijoitukseen. En usko, että edes täysin terveellä miehistöllä olisi välttämättä onnistuttu napsimaan niin paljon enemmän voittoja, jotta Tappara olisi ohitettu. Näin ollen kakkospaikka on täysin optimaalinen tulos.

Kannattajia huolestuttanut tehoton ylivoima ei sekään sittenkään muodostunut runkosarjan kompastuskiveksi. Totta kuitenkin on, että pudotuspeleissä tahdin olisi muututtava tällä saralla. Valmennusjohdolla on nyt viikko aikaa juonia kuviot kuntoon, ettei pakkopeli menisi pelkäksi hieromiseksi. Jos Dave Spina toipuisi lopulta pelikuntoon, yksi ratkaisija voisi tehdä siinäkin ihmeitä.

Puolivälierävastustaja on joko HIFK, Kärpät tai Ässät. Vaikka Ässät sijoittuikin näistä korkeimmalle, tuntuisi se etukäteen TPS:lle helpoimmalta. Koen, että Ässien taso on nyt tiedossa, eikä se ainakaan tällä haavaa tunnu mitenkään ylitsepääsemättömän vaikealta. Jos pitäisi veikata jatkoonmenijää parista Ässät-Ilves, kallistuisin juuri nyt hurjaan lentoon äityneeseen Ilvekseen.

HIFK ja Kärpät ovat puolestaan joukkueita, joilta voi odottaa paljon enemmän kuin mitä runkosarjassa nähtiin. Onneksi molempia vastaan ei tarvitse enää pelata. HIFK:lta löytyy kosolti taitavia hyökkääjiä, jotka ovat lähes pitelemättömiä pöljinä päivinään. Stadilaisten loppukausi oli myös noususuhdanteinen ja pelin terävöityminen alkoi itse asiassa viime Turun vierailun jälkeen, jolloin HIFK oli luvattoman heikko. Myös Nordiksen kotihalli on HIFK:lle ylimääräinen etu. 8200 fania pitää huolen intensiteetistä.

Kärpät on aina oma lukunsa eikä kukaan varmasti ole unohtanut viime kevään kiihkeää puolivälieräsarjaa. Kokeneet sotaratsut Mika Pyörälä ja Lasse Kukkonen tietävät, miten playoffotteluita ratkaistaan. Hävyttömän härski oululaisyleisö heittää vielä oman mausteensa tähän keitokseen. Ja onko muuten Tapani Kansan Äidin pikkupoika soinut Raksilassa vastustajan jäähylauluna viime kevään jälkeen? Onneksi Lauri Marjamäen kyselytunteja erotuomarien kanssa ei sentään enää tarvitse olla todistamassa.

Ehkä yleisön kannalta HIFK olisi sittenkin seksikkäämpi vaihtoehto. 1,5 tunnin ajomatka Turusta mahdollistaisi lukuisten turkulaiskannattajien vieraspelimatkat ja sama myös toisinpäin. Turussa ei hirveästi tarvitse muutenkaan enää markkinoida otteluja, että lehterit täyttyisivät. HIFK voisi kuitenkin olla se viimeinen tekijä, jolla halli myytäisiin loppuun.

Gatorade Centerin dj äkkäsi eilen uuden biisivalinnan Ässiä vastaan. Erik Thorellin avausosuman kunniaksi ilmoille kajahti euroviisuvoittaja Herrey´sin Diggi Loo Diggi Ley. Kertosäkeen fraasin alla tittar på mej/när jag går i mina gyllene skor toivoisi enteilevän sitä, että Thorellilla olisi jotain kultaista yllään kauden päätyttyä, mutta muualla kuin jaloissa.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: