palola

Hallittu kiihko ei toiminut

17.8.2013 - 11:55 Tagit:, , , ,

KooKoo–Tuto 4–3

Jääkiekko KooKoo oli maalin verran Tutoa parempi perjantaina, kun jääkiekon Vaasa Cup pyörähti käyntiin. Ottelun loppulukemat olivat 4–3 (0–0, 3–0, 1–3.)

– Hallittu kiihko ei oikein toiminut ja otimme liikaa hölmöjä jäähyjä. Jäähyt sotkivat meidän pelaamisen rytmin, Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen sanoi.

– Ihan hyvällä fiiliksellä silti olen. Ottelu osoitti, että pystymme pelillisesti haastamaan sarjan kärkijoukkueet, kunhan vain opimme kontrolloimaan tekemisiämme paremmin.

KooKoo ratkaisi ottelun käytännössä toisessa erässä, jossa se iski kolme osumaa. Tuto kehitti vielä päätöserässä kirin, mutta ei päässyt enää kouvolalaisten rinnalle.

– Joukkueemme toinen puolisko on hyvin pelikirjan sivulla, mutta toinen puolisko on ihan metsässä. Heikommalla puoliskolla viisikoiden rakenne ei ole lähelläkään siellä, missä pitäisi, Lehkonen mietti.

– Kaikki tämä kuuluu kuitenkin prosessiin. Sen takia näitä harjoituspelejä pelataan, että oppisimme miekkailemaan vastustajilta pisteet pois. Meillä on vielä hyvin aikaa ennen sarjakauden alkua.

Tuton maaleista perjantaina vastasivat Anrei Hakulinen, Nico Manelius ja Tuukka Pulliainen. Valmentajan silmää miellyttivät eniten ensimmäisen ottelunsa Tuton paidassa pelanneen puolustaja Mikko Lehtosen ja hyökkääjä Juha-Matti Rautajoen otteet.

– Lehtonen oli todella hyvä ja hänestä on varmasti ensi kaudella meille paljon iloa. Hän jatkoi suoraan siitä, mihin 20-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa jäi. Rautajoki puolestaan toi isona karjuna peliimme kaivattua fyysisyyttä, Lehkonen kertoi.

Tuto pelaa tänään Vaasassa turnauksen toisen ottelunsa. Ensi perjantaina se kohtaa Kupittaalla venäläisen VMF Pietarin ja sen jälkeen enää Sportin ennen Mestiksen alkua. Kaikkiaan Tuto pelaa vain viisi harjoitusottelua.

– Se on aivan tietoinen valinta. Harjoittelemme mieluummin kuin pelaamme tässä vaiheessa paljon muita mestisjoukkueita vastaan, Lehkonen sanoi.

TS – JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: