Kuvassa 1-1 tasoituksen tehnyttä Henrik Tallinderia onnittelemassa Tomi Kallio, Jasper Lindsten Eric Perrin ja Olli Juolevi .. 7250 / Kuvaaja: Ari-Matti Ruuska / Päivämäärä: 29.11.2017 / Mitä kuvataan: Kiekkoliigassa klo 18.30 TPS-KooKoo. / Sijainti: Turkuhalli

Haamut pois selästä

29.11.2017 - 21:15 Tagit:,

TPS–KooKoo 5–2

Suomi100-juhlaottelu, retropaidat kultalehväisellä TPS-logolla ja Suomen lipulla, katsomossa kosolti porukkaa, ottelun alkuun Finlandia ja Maamme, juhlallisuuksien vuoksi aloituskiekko jäähän 11 minuuttia myöhässä…

Siinä ainekset, jotka viime vuosina olisivat lähes automaattisesti merkinneet TPS:lle kotitappiota. Paineiden vuoksi, tai muuten vaan (kukaan ei yleensä myönnä juhlapelien aiheuttavan ylimääräisiä perhosia vatsanpohjaan).

Tällä kertaa TPS ei hävinnyt. Päästyään toisessa erässä vauhtiin iski se taululle KooKoo:ta vastaan selvät numerot ja karisti samalla vanhat haamut selästään. Samalla painui unholaan viime lauantain nolo kotitappio.

– Ensimmäinen erä ei ollut meiltä kovin hyvä. Ehkä me oikeasti jännitimme vähän. Toisesta erästä alkaen pelasimme kuitenkin todella hyvin. Luistelimme ja reagoimme hienosti ja sydän oli mukana vahvasti, Eric Perrin mietti.

Hyvin ei alkanut tämäkään juhlaottelu. Pelikello näytti lukemia 8.33 ja Ilkka Heikkinen astui juuri ulos jäähyaitioista, kun KooKoo:n Miikka Pitkänen pisti ranteet lukkoon ja sivalsi kiekon Oskari Setäsen taakse ottelun avausmaalin merkiksi.

Tällä kertaa Palloseura kuitenkin kiipesi pienestä notkelmasta ylös nopeasti. Ja kuka muukaan vapauttavan tasoitusmaalin olisi iskenyt kuin joukkueen kokenut johtajaosasto: Tomi Kallio syötti ja Henrik Tallinderin lämäri painui tolppien väliin kuusi minuuttia avausmaalin jälkeen.

TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen kaipaili ottelun aattona tehoja ja vastuuta myös joukkueen nuoremmilta pelaajilta. Kokemuksen vankka ääni jatkoi kuitenkin puhetta toisen erän alussa. Kallio tarjoili maalin takaa ja Perrin latasi TPS:n johtoon ensi kerran ottelussa.

– Tomi ja Jasu (Jasper Lindsten) tekivät tilanteessa hienosti töitä. Löysin pienen reiän heidän maalin edestään ja Tomppa antoi sinne upean syötön, Perrin sanoi.

Puoli minuuttia myöhemmin nuoriso-osasto nosti kuitenkin päätään. 21-vuotias Patrik Virta syötti ja 19-vuotias Markus Nurmi laittoi maalin edessä lavan jäähän oikeaan aikaan. Juhlaotteluiden kirous oli haihtumassa ja lopullisesti se poistui hallista, kun Kallio pari minuuttia myöhemmin teki Tepsin neljännen.

Kukaan hallissa ollut ei varmasti uskonut KooKoo:n enää nousevan 1–4 -tappioasemasta – eikä se noussutkaan. Varmuuden vakuudeksi Nurmi iski vielä päätöserässä illan toisen maalinsa. KooKoo:kin onnistui maalinteossa, kun ex-turkulainen Anrei Hakulinen teki kauden yhdeksännen osumansa.

Keskiviikon pelissä TPS juhli satavuotiasta Suomea. Samalla se paljasti kunniagalleriaansa sijoitetun Pro Patria -muistolaatan kolmen sodissa katuneen TPS-pelaajan muistoksi.

Laattaan on ikuistettu kolme nimeä: jalkapalloilija ja alikersantti Alpo Reunanen, jääkiekkoilija ja vänrikki Lauri Kaijala sekä jalkapalloilija, jääkiekkoilija ja luutnantti Jorma Varjonen.

Perjantaina TPS:lla on edessään vierasottelu Helsingissä IFK:ta vastaan.

– Odotamme sitä peliä innolla. Emme pelanneet viimeksi hyvin IFK:ta vastaan ja nyt meillä on näytön paikka, Perrin sanoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: