LKS 20170530 PITTSBURGH, PA - MAY 29: Nashville Predators center Frederick Gaudreau #32 scores a third period goal against Pittsburgh Penguins goalie Matt Murray #30 in Game One of the 2017 NHL Stanley Cup Final at PPG Paints Arena on May 29, 2017 in Pittsburgh, Pennsylvania. Top nr 3 Olli Määttä from Finland..
LEHTIKUVA / Getty Images / AFP / Bruce Bennett

Gaudreau teki toisen perättäisen voittomaalin

6.6.2017 - 9:09 Tagit:,

Nashvillen valmentaja Peter Laviolette on löytänyt finaalisarjassa Pittsburghia vastaan yllättävän ratkaisijan. Frederick Gaudreau teki maanantai-iltana loppuottelusarjan kolmannen osumansa ja toisen perättäisen voittomaalin, kun Nashville tasoitti ottelusarjan 2–2:een kurittamalla Pittsburghia kotikentällään maalein 4–1.

Gaudreau, 24, pelasi runkosarjassa vain yhdeksän ottelua ja jäi niissä maaleitta. Hän on yli 70 vuoteen ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt NHL-uransa kolme ensimmäistä maalia loppuottelusarjassa. Edelliskerran temppuun kykeni Chicago Blackhawksia edustanut John Harms vuonna 1944.

Gaudreausta ei odotettu finaalisarjan ratkaisijaa, sillä hän on saanut toistaiseksi otteluissa peliaikaa vain hieman yli kymmenen minuuttia ottelua kohden. Maanantaina hän pelasi vain rapiat yhdeksän minuuttia.

Pittsburghin ykköstähti ja kapteeni Sidney Crosby teki neljännessä loppuottelussa vieraiden ainoan maalin. Se oli hänen ensimmäinen finaalimaalinsa kahdeksaan vuoteen. Edellisen hän teki loppuottelusarjassa Detroitia vastaan 4. kesäkuuta 2009.

Pittsburghin Jake Guentzel on edelleen pudotuspelien maalipörssin kärkipaikalla, vaikka hän jäi maanantaina vaille tehomerkintöjä. Guentzelillä on koossa 13 osumaa 23 pudotuspeliottelussa. Runkosarjassa hän teki 40 pelissä 16 maalia.

Guentzel pelaa Gaudreaun tapaan ensimmäistä kauttaan NHL-liigassa.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: