norre

Fredrik Norrenaa sapetti urakan päättyminen

10.8.2013 - 10:44 Tagit:, , , , ,

Fredrik Norrenaa ei paljon naurattanut perjantai-iltapäivällä.

TPS oli juuri hävinnyt suurinumeroisesti (2–5) Oulun Kärpille Pitsiturnauksen toisessa ottelussaan. Kun päivän ensimmäisestä ottelusta tuloksena oli 1–1 -tasapeli SaiPaa vastaan, Palloseuran turnausurakka päättyi alkusarjan jumboksi. Edessä oli kotimatka.

– Lopputulos ei todellakaan tyydytä. Jos päästää viisi maalia 12 minuutissa, ei ole voi onnistua, Norrena viittasi Kärppä-ottelun toiseen erään.

Norrena oli maalilla tasapeliin päättyneessä SaiPa-ottelussa, mutta Kärpät-otteluun hänet vaihdettiin sisään TPS:n ollessa jo 1–3 -tappiolla. Kolmea ensimmäistä takaiskua katseli lähietäisyydeltä Ville Hostikka. Selvää on, että yhdenkään joukkueen peli ei ole valmis Pitsiturnauksessa. Eikä kauden ensimmäinen harjoitusturnaus kerro mitään siitä, mitä tapahtuu syyskuussa alkavalla liigakaudella. Armottomana kilpailijana Norrena ei kuitenkaan hyväksy tätä selitystä.

– Totta kai sillä on väliä, miten harjoitusotteluissa pelaa. Kaikki – myös Pitsiturnaus – tähtää siihen, että menestymme. Ei ole olemassa turhia pelejä. Jos joku suhtautuu näihin peleihin niin, on väärässä paikassa, Norrena sanoi.

– Joukkueessa on jätkiä, jotka antavat näissä peleissä näyttöjä. On uusia pelaajia, jotka haluavat näyttää kuuluvansa joukkueeseen. Ja on paluumuuttajia, jotka haluavat olla heti parhaimmillaan.

Perhosia vatsassa

Yksi TPS:n uusista pelaajista on Raumalta Turkuun muuttanut ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand. Ranskalainen pelasi Pitsiturnauksessa Palloseuran kakkosketjussa yhdessä Camilo Miettisen ja Tero Koskirannan kanssa. Troikka oli aktiivinen molemmissa peleissä ja Bertrand teki Kärppiä vastaan Tepsin molemmat osumat.

– Oli kiva päästä siihen ketjuun pelaamaan. Tero ja Cami ovat todella hyviä pelaajia ja meillä natsasi hyvin, Bertrand hymyili.

– Ikävää, että lopetimme pelaamisen Kärppiä vastaan ensimmäisen erän jälkeen. Emme pelanneet meidän peliä ollenkaan.

Rauma on tuttu paikka nuorelle ranskalaiselle, sillä hän ehti pelata Lukossa neljä vuotta. Hän myönsikin vatsassaan olleen perhosia, kun TPS:n bussi aamulla kaarsi Äijänsuon jäähallin pihaan.

– Hermostutti todella paljon. Oli todella spesiaalia ja hienoa päästä pelaamaan kauden ensimmäinen peli juuri Raumalle. Viihdyin täällä hyvin ja pidän raumalaisista paljon, Bertrand kertoi.

– Hyvin olen kyllä viihtynyt Turussakin. Motivaationi on todella korkealla ja odotan kautta innolla.

Katselemalla ei voita

TPS pelasi perjantaina hyvän avauserän molemmissa peleissään. Molempien jälkeen se johti ottelua 1–0. Toiset erät (Pitsiturnauksen otteluissa peliaika on 2×15 minuuttia) olivat kuitenkin selvästi heikompia.

– Molemmat ottelut olivat vähän samanlaisia. Kärppiä vastaankin ensimmäinen erä oli tosi hyvä. Sitä en kyllä tajua, mitä sen jälkeen tapahtui, TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen manasi.

– Oma pelaamisemme katosi täysin. Lopetimme työn tekemisen. Emme ehtineet irtokiekoille. Toiset erät olivat luokattomia.

Valmentaja löysi kuitenkin peleistä hyvääkin.

– Ensimmäiset erät näyttivät, että pystymme pelaamaan. Työtä se kuitenkin vaatii. Emme me niin hyviä ole, että voittaisimme katselemalla.

Kakkosketjun lisäksi positiivisiksi esityksiksi voi perjantain osalta kirjata puolustaja Shaone Morrisonnin vahvan pelin. Kanadalainen oli kiekkovarma, rauhallinen ja taitava. Hän osoitti myös taklaavansa painavasti.

Dan Sexton teki TPS:n ainokaisen SaiPa-ottelussa, mutta vajosi toisessa pelissä aikaerorasituksen syövereihin.

Puolustaja Jere Pulli keräsi TPS:n suurimmat aplodit tappelemalla itsensä suihkuun SaiPan Lauri Taipaluksen kanssa.

Turun Sanomat, Rauma
JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: