ilari-filppula

Filppulan johdolla Ässien kaatoon

14.11.2017 - 4:00 Tagit:, , , , , , , ,

Turun Palloseuran aamujäät ovat juuri päättyneet, ja joukkue kokoontuu perinteisesti keskiympyrään ilman valmennusjohtoa.

Porukan keskeltä kuuluu ääni, joka pitää joukkueelle motivoivan puheenvuoron.

Asetelma on sama kuin hieman ennen maajoukkuetaukoa. Tuolloin äänessä oli Eric Perrin, joka palasi sairastuvalta joukkueen vahvuuteen.

Tällä kertaa paluun tekee 16 ottelua sivussa ollut Ilari Filppula. TPS-sentteri muistutteli joukkuekavereitaan siitä, että joukkue on hyvissä asemissa, vaikka maajoukkuetauon alla olikin hieman vaikeampi jakso.

– Ei siinä mitään ihmeellistä tullut sanottua. Muistutin, että olemme siellä ihan kärjessä eikä tarvitse panikoida. Kunhan pelaamme niin kuin osaamme, niin varmasti tulee tulosta, Filppula totesi.

Tauko tuli TPS:lle hyvään saumaan, sillä turkulaisilla on takanaan kolmen ottelun tappioputki. Tauon aikana joukkueessa käytiin tarkkaan läpi, mikä edellisissä peleissä on mennyt pieleen.

Päävalmentaja Kalle Kaskisen mukaan TPS:n erinomainen alkukausi perustui kärsivälliseen ja tasaiseen pelaamiseen, josta on hieman lipsuttu viime peleissä.

– Pienet voittavat asiat kuten kiekkojen blokkaamiset ja maalille ajot ovat unohtuneet, kun hieman luullaan liikaa. Se on ihan inhimillistä, mutta niiden kanssa on nyt painittu ja harjoiteltu.

– Jokainen on taas päivittänyt sen, millä me pärjäämme tässä liigassa, ja uskon, että se saadaan näkymään jo ensimmäisessä pelissä, Kaskinen kommentoi.

TPS kohtaa tiistaina kotonaan Porin Ässät, joka on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena. Porilaisjoukkue sai tauon aikana kovan luokan vahvistuksen, kun Sakari Salminen palasi patapaitaan pelattuaan alkukauden KHL-seura Moskovan Dynamossa.

Filppula odottaa kohtaamisesta tasaista ja tiukkaa vääntöä.

– Siitä tulee sellainen grind hockey –päivä. Meidän pitää tehdä nopeita ratkaisuja, sillä Ässät luistelee ja taklaa paljon.

Omasta pelistään Filppula ei vielä odota suuria ihmetekoja.

– Se vaatii minuutteja, virheitä ja hyviä suorituksia, että pääsee tempoon mukaan ja löytää itseluottamuksen. Pitää muistaa pelata yksinkertaista ja selkeää peliä.

TPS:n terveystilanne etenkin keskikaistalla parantui Filppulan paluun myötä, mutta maajoukkuetauon aikana tuli myös jobin postia, kun erinomaisesti alkukauden esiintyneen Jasper Lindstenin ilmoitettiin olevan sivussa noin kuukauden ajan.

Positiivista on se, että puolustaja Jani Forsström palaa takaisin joukkueen vahvuuteen, ja myös Henrik Tallinder on päähän tulleesta osumasta huolimatta pelikuntoinen tiistain ottelussa.

TPS sai myös ulkopuolelta vahvistuksia keskikaistalle, kun Tuton kapteeni Hannu Kuru siirtyi lainalle mustavalkoisten riveihin.

Kurun on määrä olla TPS:n mukana alustavasti ainakin tiistaina Ässiä vastaan sekä perjantain vierasottelussa Hämeenlinnassa.

Henri Saloranta
Kuva: Riitta Salmi

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: