Nro 81, Ilari Filppula treeneissä. 6211 / Kuvaaja: Timo Jakonen / Päivämäärä: 07.09.2017 / Mitä kuvataan: TPS aloittaa liigan perjantaina vieraspelillä ja lauantaina kotipelillä. Ennakkoa. Joukkue treenaa noin klo 10.30-11.30. / Sijainti: Turkuhalli

Filppula pitkän tauon jälkeen TPS-paidassa liigapeliin

7.9.2017 - 17:49 Tagit:, , , , ,

Kun Ilari Filppula edellisen kerran poistui TPS-paidassa Turkuhallissa pelatusta liigapelistä, Suomen mestaruus ja pudotuspelien parhaan pelaajan Jari Kurri -palkinto odottivat yhden ottelun päässä. Vuosi oli 2010.

Mestaruutta seuranneiden seitsemän vuoden aikana Filppula on kiertänyt AHL:ää, Jokereita, KHL:ää, Sveitsin ja Ruotsin liigaa. Lauantaina Filppula vetää kuitenkin jälleen ylleen tutun TPS-nutun ja palaa halliin, josta kierros alkoi.

– Tuntuu hyvältä palata Turkuhalliin Tepsin paidassa. Kun pelimme lisäksi on mennyt koko ajan eteenpäin, olemme valmiit aloittamaan sarjan, 35-vuotias TPS:n ykkössentteri miettii.

Seitsemän vuoden aikana Turku ei ole Filppulan silmissä muuttunut.

– Ihan samalta Turku näyttää kuin seitsemän vuotta sitten. Mutta ei täällä minkään tarvitse muuttuakaan. Viihdyin Turussa silloin, ja mukavaa täällä on ollut nytkin.

Urheilu

Jos Turussa mikään ei ole seitsemässä vuodessa muuttunut, Turun Palloseurassa sen sijaan on Filppulan mielestä tapahtunut selvä muutos.

– Meillä oli hieno kevät viimeisellä kaudellani ja voitimme mestaruuden. Sitä ennen – eikä kai heti sen jälkeenkään – Tepsillä sen sijaan ei mennyt kovin hyvin. Nyt tahti tuntuu kääntyneen ja palaan ihan eri vaiheessa olevaan seuraan, Filppula miettii.

– Tietysti myös omat odotukseni ja roolini ovat nyt erilaiset. Viimeksi Tepsissä pelatessani ensimmäinen kausi oli vaikea, kun nilkkani oli rikki puolet kaudesta. Valmentaja vaihtui lisäksi kesken kaiken ja jouduin pitkään hakemaan rooliani joukkueessa.

– Tällä kertaa TPS tuntui todella haluavan minut ja koin itse, että on hyvä aika tulla takaisin Turkuun. Tuntui, että tämä oli hyvä siirto kaikille osapuolille.

Filppula on pelannut koko harjoituskauden TPS:n ykkösketjussa yhdessä Tomi Kallion ja Jasper Lindstenin kanssa. Pelipaikan on vaikea kuvitella muuttuvan perjantaina Raumalla pelattavaan liiga-avaukseen tai lauantain ensimmäiseen kotipeliin.

– Olen tykännyt pelata Tompan ja Jasun kanssa. Heidän keskellään sentterin on hyvä pelata. He lukevat peliä hyvin, pelaavat nopeasti ja paikkaavat mahdolliset virheeni, Filppula kehuu ketjukavereitaan.

Urheilu

Ennen liigakautta TPS on ehtinyt jo pelata neljä CHL-peliä. Vieraspeleissä se kärsi tappiot, mutta paikkasi tilanteen kahdella voitolla päästyään viime viikolla kotihalliinsa.

– Annoimme kahdessa vieraspelissä vastustajalle liikaa maalipaikkoja. Sinänsä se ei ollut huolestuttavaa, sillä pelimme oli itsessään ihan hyvää, vaikka tulokset olivatkin kauheat, Filppula miettii.

– Selvensimme vieraspelien jälkeen tiettyjä pelin osa-alueita, karsimme vastustajan maalipaikat kolmasosaan – ja voitimme. Jos jatkamme samalla tasolla Liigassa, pärjäämme varmasti. Meillä on kevättä varten isot tavoitteet ja odotan meiltä todella hyvää kautta.

Ainakin liigakauden startti toimii hyvänä mittarina, kun TPS kohtaa ensin Lounais-Suomen derbyssä Lukon Raumalla ja saa sitten heti perään kotiavauksessaan vastaansa hallitsevan Suomen mestarin, Tapparan.

– Pahoja pelejä molemmat, mutta ainakin pääsemme heti mittamaan kuntomme kunnolla. Pelaamme juuri nyt niin hyvin, että sillä ei ole mitään väliä, ketkä tulevat vastaan, Filppula sanoo.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: TIMO JAKONEN

Urheilu

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: