7203 / Kuvaaja: Jari Laurikko / Päivämäärä: 28.12.2017 / Mitä kuvataan: HUOM! keikka siirtyi viikolla eteenpäin! Haastateltavana Tehdas Teatterin uusi johtaja Venla Luoma / Sijainti: Tehdas Teatteri, Manilla, Itäinen Rantakatu 64

Espoo vei kauden kuudennen kohtaamisen

29.12.2017 - 21:35 Tagit:,

Tuto-Espoo United 2–3

Mestiksen sarjaohjelman laatijalla lienee ollut pilke silmäkulmassa, kun Tuton ja Espoo Unitedin kohtaamisia soviteltiin kalenteriin.

Joukkueiden väliset väännöt ovat olleet tällä kaudella erikoisia ensinnäkin siksi, että ne päättyivät runkosarjan osalta ennen vuodenvaihdetta. Toisekseen niitä ehdittiin pelata syyskauden aikana peräti kuusi kappaletta.

Kaikki viisi aiempaa kohtaamista olivat päättyneet kotivoittoihin, mutta tällä kertaa voittoa juhli vierasjoukkue.

Tuto hallitsi ottelussa kiekkoa, mutta Espoo onnistui iskemään tarvittavat osumat. Näillä linjoilla oli myös Tuton päävalmentaja Miika Elomo.

– Kolme karkeaa virhettä, ja kolme kertaa kolisi omissa. Meillä oli paikat tehdä viisi tai kuusi maalia mutta tehtiin vain kaksi, Elomo harmitteli.

– Positiivista oli se, että nelosketju oli tänään erinomainen, Elomo totesi.

Ottelun avausmaali syntyi avauserän loppupuolella, kun Oskari Uomala ja Olli Iisakka karkasivat ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Iisakka livautti kiekon Julius Pohjanoksan selän taakse.

Muuten erä oli kotijoukkueen hallintaa, ja vieraiden maalinsuulla Nico Viksten joutui kiekon tielle peräti 16 kertaa. Tuton laukauksista suurin osa tuli kuitenkin suoraan päin, joten suuria urotekoja ei vierasvahti joutunut tekemään.

Tuton tasoitus näki päivänvalon heti toisen erän alkuun, kun Jiri Veistola komennettiin tuplajäähylle osuttuaan Mikke Levoa ikävästi kasvoihin.

Maalipörssin kärkimies Aki Juusela punnersi tasoituksen verkkoon maalin edestä. Osuma oli jo Juuselalle jo kauden 18.

Erän lopulla Tuto onnistui toistamiseen, ja tällä kertaa asialla oli Elomon kehuma nelosketju. Mika Hyvärinen avasi laitaan, josta Veeti Vuorio vapautti Juho Mäkelän läpiajoon. Mäkelän tarkka rannelaukaus napsahti komeasti Nico Vikstenin selän taakse.

Päätöserässä Espoo iski kaksi osumaa muutaman minuutin sisään. Viime kaudella Tutoa edustanut Joonas Toivanen iski tasoituksen maalin kulmalta, ja hetkeä myöhemmin Jesse Ylönen naulasi läpiajosta vieraat johtoon.

Johtoasemaan päästyään Espoo jäädytti peliä hienosti, ja Tuton kiri jäi viimeisen minuutin varaan. Kuudes kenttäpelaajakaan ei tuottanut toivottua tulosta, joten Tuton vuoden viimeinen kotiottelu päättyi tappioon.

Vuoden viimeinen ottelu on Tutolla edessä heti lauantaina, kun se matkustaa Kokkolaan Hermeksen vieraaksi.

HENRI SALORANTA
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: