eskola2

Eskola teki Niittymäestä urheilutoimenjohtajan

9.1.2015 - 7:29 Tagit:, , , , , , , , , , ,

Reilun viikon kiekko-Tepsin toimitusjohtajana työskennellyt Mika Eskola kertoi ennen torstain liigapeliä TPS:n uudistuneesta organisaatiosta.

Keskeisin uudistus on ex-maalivahti Antero Niittymäen siirtyminen seuran urheilutoimenjohtajaksi Ari Vuoren tilalle. Vuori kuitenkin jatkaa Tepsissä pelaajakoordinaattorin tittelillä.

Niittymäki, 34, toimi ennen tätä TPS-tointaan NHL-seura Philadelphia Flyersin kykyjenetsijänä, ja hän tulee maailmalta Turkuun ja sorvin ääreen maanantaina.

– Antero tuntee pelaajat ja organisaation. He jotka tuntevat Anteron, niin hän on jämäkkä kaveri ja arvostettu kopissa. Yhteistyö valmennuksen kanssa on tärkeää ja hän ottaa myös A-nuorista vastuun. Tässä on vielä 25 peliä jäljellä, kaikki on omissa käsissä vielä, Eskola taustoitti.

TPS-kasvatti Niittymäen diili kestää kuluvan kauden loppuun, joten käytännössä hänellä on kevät aika näyttää osaamisensa. Eskola myönsi suoraan, että Niittymäki on duunissaan ikään kuin koeajalla.

– Kyllä sitä sellaisena ihan täysin voi pitää. Tämä on myös hemmetinmoinen tilaisuus, hänellä on valtava mahdollisuus oppia uusia asioita ja näyttää siipensä. Jos hän menestyy, niin hän on korkealla kun alamme nimittää vakituista urheilutoimenjohtajaa.

Ari Vuoren tehtäväksi puolestaan jää tulevan kauden TPS-nipun kokoaminen.

– ”Arsella” on ollut kova työ hoitaa liigamiehistöä ja miettiä tulevaisuutta. Se ei ole hyvä ratkaisu, että yksi mies kantaa sen kaiken harteillaan, Eskola sanoi.

Äkkiseltään voisi ajatella, että Vuori koki tässä organisaatiomuutoksessa arvonalennuksen.

– Moni ajattelee että tämä on joku epäluottamuslause, mutta tämä on satsaus urheilutoimeen. Tänä vuonna me satsasimme joukkueeseen ja pelaajiin. Se ei vielä riitä, nyt pitää miettiä miten niitä johdetaan, Eskola jutteli.

Myös Tepsin hallituksessa tapahtui muutoksia. Jo aiemmin Eskola ja Marko Kiprusoff jättivät paikkansa, ja nyt myöskään Jouko Narvanmaa ei jatka hallituksessa.

Uutena miehenä sikariportaaseen astelee Olli-Pekka Saario, joka on Turun seudun osuuspankin toimitusjohtaja. Muut hallituksen jäsenet ovat Matti Perkonoja, Mikko Kouki, Ilkka Paananen ja Markku Suvanto.

JUUSO HÄMÄLÄINEN
KUVA: JONNY HOLMÉN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: