Kopio 08012015-00066

Eskola painottaa vastuunkantoa

15.1.2015 - 7:27 Tagit:, , ,

TPS:n tuore toimitusjohtaja Mika Eskola veti tiistain KalPa-ottelussa Tepsin fanipaidan ylleen ja kiipesi ensimmäisen erän ajaksi fanikatsomoon kuuntelemaan kannattajien mielipiteitä.

Kokemus ei taatusti ollut mieluisa, kun aneeminen Palloseura poistui jo ensimmäiselle erätauolle kolmen maalin tappioasemassa. Saman tempun Eskola aikoo kuitenkin tehdä jatkossakin jokaisessa TPS:n kotipelissä.

– Meidän pitää pystyä rakentamaan pelielämyksestä kannattajillemme mahdollisimman hyvä. Sitä varten meidän on tiedettävä, mitä kannattajamme haluavat, Eskola linjaa.

– Ensimmäinen tehtäväni on löytää oikeat avainhenkilöt vastaamaan niin urheilutoimesta, myynnistä, hallin täyttämisestä, ravintolatoimesta, fanituotteista kuin pelielämyksestäkin. Omasta vastuualueestaan pitää olla todella innostunut ja siitä pitää aina kantaa myös täysi vastuu.

Nyt päästään yhteen Eskolan lempiaiheista: ryhmän roolittamiseen. Pari viikkoa TPS:n toimitusjohtajana onkin jo osoittanut Eskolalle, että roolit eivät ole olleet Palloseurassa optimaaliset.

– Odotin, että roolit olisivat olleet selkeämmät. Nyt ne kieltämättä ovat aika sekavat. Haluan jatkossa löytää jokaiselle vastuualueelle henkilön, jolla on paitsi velvollisuuksia myös vastuu. Sen jälkeen hän voi käyttää mandaattiaan tehtävänsä suorittamiseen, Eskola miettii.

Ei enää potkuja valmentajille

Urheilutoimesta vastaamaan Eskola palkkasi nopeasti Antero Niittymäen, joka aloitti välittömästi ensi kauden joukkueen rakentamisen. Eskola kertoo tarkkailleensa Niittymäkeä jo muutaman vuoden ilman, että Niittymäki olisi asiaa edes tiennyt.

– Minulle on selvinnyt, että Niittymäki on henkilö, joka osaa johtaa. Hän on oikean ikäinen. Hän tuntee Tepsin, lajin ja pelaajat. Hän osaa kuunnella. Hänen englantinsa on erinomainen.

– Tiedän, että Antero antaa kaikkensa tälle unelmatehtävälleen. Ja kantaa vastuun ratkaisuistaan. Kaiken kaikkiaan hän oli juuri oikea henkilö urheilutoimenjohtajaksemme, Eskola sanoo.

Niittymäki kertoi aiemmin Turun Sanomille, että hänen ensimmäinen tehtävänsä on TPS:n ensi kauden valmennustiimin valinta.

– Toivon, että meillä on jatkossa sellainen kulttuuri, että valmentajaa ei eroteta kesken kauden. Valmennuksen pitää tietää, että koko organisaatio seisoo sen takana ja tekee kaikkensa jokaisella osa-alueella menestyksen eteen, Eskola sanoo.

– Sellaistakaan ei kuitenkaan enää saa tapahtua, että päävalmentaja tulee Tepsiin muuttamaan koko kulttuurin oman mielensä mukaiseksi. Jatkossa päävalmentajamme tulee toteuttamaan TPS:n luomaa urheilustrategiaa.

Kiekonsiirtely ei auta

Eskola kertoo mottonsa olevan: ”kaikki ongelmat ovat johtamisongelmia ja niistä 90 prosenttia perustuu puutteelliseen vuorovaikutustaitoon”.

– Jos meillä on jatkossa ongelmia, en ole johtanut oikein. Olen joko antanut puutteelliset ohjeet tai henkilö ei ole ymmärtänyt niitä oikein – mikä on sekin minun vikani.

Silti hän tietää, että ongelmiakin on varmasti jatkossa luvassa.

– Jos emme tee virheitä, emme ole yrittäneet tarpeeksi kovaa. Silloin pitää katsoa peiliin, pyytää anteeksi ja kantaa vastuu virheistä. Kiekonsiirtely ei siinä tilanteessa auta mitään, Eskola miettii.

TPS–Sport Turkuhallissa torstaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: