Jääkiekon A-maajoukkueen harjoitukset.

Erikoisase miesten käyttöön

9.2.2016 - 17:44 Tagit:, , , , ,

Miesten maajoukkuetasolla treeneihin ilmestyy ani harvoin pelaaja, jolla on kasvoja suojaava ristikko kypärässään. Tiistaina sellainenkin tapaus nähtiin, kun suurlupaus Patrik Laine liukui ensimmäistä kertaa Leijonien jääharjoituksiin Helsingissä.

Kaukalossa 17-vuotias Laine otti homman nopeasti ja arkailematta haltuun, mutta Leijonien pukukoppiin astuminen oli sen sijaan häntä jännittänyt.

– Kopin ovella rupesi jännittämään. Mutta ihan normisti minut otettiin vastaan, porukka kyseli kuulumiset ja sitä rataa. Aika helppo oli loppujen lopuksi tulla aikuisten mukaan, Laine kertoi.

Kokenut Leijona-puolustaja Tuukka Mäntylä raportoi, että Laine oli ollut aluksi “hiljaista poikaa”.

– Ei hän mitenkään suuna päänä koppiin tullut. Mutta kyllä hän saa Leijonissa isäntänäkin olla, jos siltä tuntuu. Ei täällä tarvitse aristella, Mäntylä totesi.

Päävalmentaja Kari Jalonen uskoo, että nuoret pelaajat ylipäätään saavat Leijonissa tarvitsemansa tuen kokeneemmilta pelaajilta.

– Tämänkaltaisilla superlahjakkuuksilla on lisäksi sellainen piirre, etteivät he juuri hätkähdä uusia tai outojakaan tilanteita, Jalonen sanoi.

Jääkiekon A-maajoukkueen harjoitukset.

“Moni ukko ihmeissään”

Leijonien jäällä Laine näytti erikoisosaamistaan eli loistavaa laukaisutaitoa, ja pisti kumilaattaa rysään kiitettävällä tahdilla. Myös hänen mailatekniikastaan, ulottuvuudestaan ja pelinäkemyksestään saatiin oivat näytteet. Ristikon takaa kuului kuitenkin muutama ärräpääkin, kun syöttö ei tavoittanut kanssapelaajaa.

– Vähän kiekot välillä pomppivat, mutta pistetään se alkujännityksen piikkiin. Kokonaisuutena oli kuitenkin oikein kivaa, Laine selvitti.

Puolustaja Mäntylä sanoi olevansa varma siitä, että Laine yllättää positiivisesti miesten maajoukkuepeleissä.

– Kyllä siinä varmaan moni ukko on ihmeissään, kun tuo piiska alkaa tälläkin tasolla laulamaan. Heitin hänelle treeneissä muutaman onetimer-syötön…kyllä se vaan aikamoinen ruoska on, kokenut pakki päivitteli.

Suomi kohtaa Ruotsin torstaina ja lauantaina. Tällä tietoa Laineen pitää käyttää näissä otteluissa suojaristikkoa kypärässään. Kotimaisessa liigassa hän on voinut pelata aikuisten visiirillä.

– Ei ristikko mitään haittaa. Täytyy varmaankin mennä naama edellä joka tilanteeseen, Laine veisteli.

Jääkiekon A-maajoukkueen harjoitukset.

“Ei kannata pettyä, jos MM-valintaa ei tule”

Ruotsi-otteluissa Laine pelaa näillä näkymin samassa hyökkäysketjussa nuorten MM-kisoista tutun Sebastian Ahon ja Kärppien Mika Niemen kanssa.

– Omilla vahvuuksilla menen pelaamaan. Rohkeasti ja ennakkoluulottomasti vain näyttämään, mitä osaan. Ehkäpä annan näyttöjä jopa MM-kisoja varten, Laine totesi.

Paineita mahdollisesta MM-valinnasta Laine ei kuitenkaan sano tuntevansa.

– Ei tässä kohtaa uraa kannata olla pettynyt, jos ei pääse miesten MM-kisoihin. Siellä on kuitenkin niin kovia jätkiä. Jos valinta ei osu omalle kohdalle, niin silloin ei vain ole vielä meikäläisen aika.

Jääkiekon A-maajoukkueen harjoitukset.

STT–TUOMAS ARKIMIES
KUVAT: LEHTIKUVA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: