tuto-kuvituskuva2

Epäonninen Tuto taipui taas Joensuussa

19.1.2018 - 23:12 Tagit:,

Jokipojat-Tuto 6-1

Joensuun Mehtimäki on ollut Tutolle hämmentävän hankala vieraskaukalo viime vuosina. Poikkeusta ei nähty perjantai-iltanakaan, kun Tuto taipui Joensuussa murskalukemin 1–6 (0–2, 1–1, 0–3), vaikka esitys oli sinänsä kelvollinen.

Avauserän Tuto oli todellisessa pinteessä, mutta toista se vei mielin määrin. Onneakaan ei ollut matkassa, ja kun Jokipojat taas osui paikoistaan tappavan tehokkaasti, venyivät loppulukemat jopa vääristävän suuriksi.

– Täysi tuki omalle joukkueelle. Ei ole sinänsä moitteita. Virheet kostautuivat, eikä onnistuttu tekemään paikoista, myönsi Tuto-päävalmentaja Miika Elomo.

Jokipojat rokotti turkulaisia karkeista puolustusvirheistä, joita varsinkin avauserässä tuli aivan liian paljon. Toisesta erästä alkaen taas Tuto oli vankasti kuskin paikalla, mutta lukuisista paikoista huolimatta pelkästään Kalle Valtolan onnekas viivaveto kimpoili joensuulaisvahti Joonas Haraldin taakse.

– Alussa valmius ei ollut hyvä, mutta sen jälkeen kyllä tuli tolppaa, mailan tuppea ja muuta. Siinä tultiin hyvin mukaan, Elomo jatkoi.

Päätöserässä Tuto haki kavennusta vimmatusti, mutta joensuulaiset pääsivät upottamaan vielä kolme lähinnä kosmeettista osumaa.

Turkulaisten edellisestä Joensuun-vierasvoitosta tuli perjantaina kuluneeksi päivälleen viisi vuotta.

Tutoa rokotti pahiten seuran entinen hyökkääjä Oskari Lehtinen, jonka tehot olivat 2+1. Turkulaisten maalilla Julius Pohjanoksa koppasi 28 kiekkoa, kun kotijoukkueen Haraldille niitä kertyi 24.

– Kyllä tuo 6–1 tuloksena pikkuisen vääristää pelin kuvaa. Tuto oli vahva varsinkin toisessa erässä, myönsi puolestaan kotivoittoputkessa viilettävän Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis.

Tuto jatkaa matkaansa huomiseksi Savonlinnaan SaPKon vieraaksi.

– Nyt otetaan hyvät tankkaukset, ja kohta jatkuu. Meidän pitää vain selvitä nämä vaikeat ajat, Elomo korosti.

– Pitkän aikaa on menty tosi kapealla materiaalilla. Viisi-kuusi hyökkääjää on joutunut kantamaan tosi isoa kuormaa, päävalmentaja muistutti.

RENNE OHTONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: