1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Eihän se sinne saa mennä, mutta se menee!

2.4.2017 - 20:24 Tagit:, , , , , , , , , , ,

“Partasella paikka ja halli räjähtää! HIFK marssii välieriin!” huuto kuuluu televisiosta. Pää painuu alas. Kohti sipsikulhoa liikkunut käsi pysähtyy samalla sekunilla, kun Mika Partanen survoo maalin edestä ratkaisumaalin ohi hienon kauden pelanneen Oskari Setäsen. Otsikon lause kertoo kaiken oleellisen. Se on lainattu YLE:n selostaja Jarmo Lehtisen jalkapalloselostuksesta. Pettymys on valtava, mutta ennusmerkit olivat roikkuneet ilmassa jo pitkään.

Loistavan runkosarjan pelanneen TPS:n pelaajaringin kapeus ratkaisi sarjan runkosarjan yhdeksikköä, HIFK:ta vastaan. Curtis Hamiltonin, Dave Spinan ja varsinkin Ilkka Pikkaraisen puuttuminen koitui Tepsin kohtaloksi. TPS ei kestänyt laadukkaan hyökkääjäkolmikon loukkaantumisia. Timi Lahtinen, Teemu Väyrynen ja kumppanit kehittyivät ja esiintyivät runkosarjassa hyvin, mutta pudotuspeleissä olisi TPS tarvinnut asteen kovempia jannuja ratkaisemaan ottelut Nordiksella.

Rotaatiovara jäi TPS:llä myös auttamattoman pieneksi. Vain Julius Vähätalon ja Elias Karvosen välillä nähtiin hyökkääjien rotaatiota. Puolustuksessa Jani Forsström pääsi kehiin viimeisessä ottelussa, mutta sekään ei lopulta auttanut. Miehien vähyys johti siihen, että pelaajat joutuivat operoimaan väärillä pelipaikoilla. Patrik Virta (toki loistavat tehot 5+1) ja Jerry Ahtola ovat enemmän laiturityyppiä, kuin senttereitä. Yksi sentteri olisi ollut pakollinen hankinta, mitä TPS ei lopulta saanut tehdyksi. Ja niistä hankinnoista, joita TPS teki… Hamilton pelasi kaksi ottelua ja Per Savilahti-Nagander olisi vahvistanut Palloseuraa paremmin tsemppaamalla Ruotsista tai Swazimaasta käsin. ”

Ennen blogin kirjoitusta on pitänyt koota ajatuksia menneestä kaudesta. Vaikka päällimmäisenä tunteena on pettymys, täytyy sanoa, että kausi oli silti hieno. Ari-Pekka Selinin optio ensi kaudesta olisi pitänyt vain käyttää. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, olisiko joukkue kehittynyt vielä kolmannen kauden putkeen samalla tahdilla. Jatkuvuus olisi ollut ensiarvoisen tärkeää. Nyt saa taas syödä kynsiään koko kesän ja jännittää, onko peli lähellekkään yhtä hyvää ensi kaudella.

“Pappakolmikon” Tomi Kallion, Henrik Tallinderin ja Eric Perrinin jatkoista ei ole vielä varmaa tietoa. Kallion jatkaminen varmistaisi sen, että Palloseuralla on ensi kaudellakin kunnon johtaja, valmentajan onnistumisesta riippumatta. Tallinderin jatko pitäisi puolustuksen tukirangan hyvin koossa. Myös Perrin on ilmaissut kiinnostuksensa jatkaa vielä ainakin ensi kauden.

Tulevassa blogissa käsitellään ensi kautta vielä tarkemmalla suurennuslasilla. Pettymystä pitää ensin purkaa hetki, sitten mietiskellä ensi kautta. MM-kisatkin lähestyvät. Lasse Kukkonen on ensimmäisessä leiriryhmässä mukana. Elämä jatkuu.

Arttu Rantanen

Kirjoittaja: Arttu Rantanen
Jaa: