LKS 20170508 Joonas Järvinen of Finland and Tomas Plekanec of Czech during the IIHF 2017 Ice Hockey World Championships match between Finland and Czech in Paris, France, on May 8, 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Ei tuollaista saisi päästää tapahtumaan”

9.5.2017 - 16:38 Tagit:, ,

Leijonat valmistautui keskiviikkoiseen Slovenia-peliin pitämällä tiistaina vapaaehtoisen jääharjoituksen. Jäällä pienen hien kävi ottamassa päälle kymmenen kenttäpelaajaa, kaksi maalivahtia ja valmennustiimistä Waltteri Immonen ja Ari Hilli.

Yksi tiistain jääajan hyväkseen käyttäneistä oli Joonas Järvinen, joka maanantaina pääsi pelaamaan ensimmäisen ottelunsa tässä MM-turnauksessa.

– Oli hyvä hikoilla vähän välipäivänä, Järvinen sanoi.

– Ja oli todella kiva päästä eilen pelaamaan. Katsomosta on vaikea katsoa näitä pelejä.

Kovin helppoa ei varmaan ollut katsoa lähietäisyydeltä sitäkään, kun Tshekki nousi parin viimeisen minuutin aikana kahden maalin tappioasemasta tasoihin, ja sitten rankkarikisan voittoon.

– Ei tuollaista saisi päästää tapahtumaan. Mutta nyt ei enää auta muu kuin unohtaa se nopeasti ja katsoa eteenpäin, Järvinen mietti.

Keskiviikkona Leijonat kohtaa lohkon heikoimpiin joukkueisiin lukeutuvan Slovenian.

Normioloissa Suomen pitäisi selviytyä keskiviikon vastustajastaan helposti, mutta nyt edessä on pakkovoitto. Kahden tappion jälkeen häviö Slovenialle uhkaisi jo Suomen pudotuspelipaikkaa vakavasti.

– Saattaa olla, että siitä pelistä tulee meille jopa vaikeampi kuin Tshekki-pelistä. Slovenia pääsee lähtemään otteluun altavastaajana ja sen on helppo saada huuma päälle, Järvinen ennakoi.

– Tulos ei kisojen ensimmäisissä peleissä ole ollut se, mitä lähdimme hakemaan. Nyt meidän pitää katsoa, että saamme pelin tason nostettua sinne minne se kuuluu. On jokaisen pelaajan asia lähteä nostamaan omaa tasoaan ja sitä kautta joukkueen tasoa.

Suomi pelasi hyvän ensimmäisen erän sekä Valko-Venäjää että Tshekkiä vastaan, mutta taso laski pelin kuluessa. Järvisen mukaan tärkeintä olisi jatkossa säilyttää se läpi ottelun.

– Tshekki-pelissä oli jo paljon positiivista, vaikka hävisimmekin. Viimeistä kahta minuuttia lukuunottamatta puolustimme hyvin taitavaa vastustajaa vastaan. Kuulostaa kliseeltä, mutta jatkossa meidän pitää pystyä pelaamaan samalla lailla koko 60 minuuttia – ei vain 58.

Leijonien vaisut otteet ovat kirvoittaneet julkisuudessa paljon kritiikkiä. Järvinen väittää, että ei ainakaan itse sitä lehdistä ja somesta seuraa.

– Elämme täällä tavallaan kuplassa, ja se on pelaajalle hyvä asia. Voin kuvitella, että päällemme on kaadettu jo melkoinen likasanko, mutta ainakaan itse en seuraa sitä keskustelua, Järvinen sanoi.

– Kansalla on oikeus mielipiteeseensä ja se on ihan ”fine”. Tottahan se on, että tulos ei ole ollut odotettu ja arvosteluun on aihetta.

Leijona-valmennus on ollut kenties kovimman kritiikin kohteena, ja sitä on syytetty ylivalmentamisesta.

– En allekirjoita sitä väitettä. Olen ollut leirityksessä mukana alusta asti ja selvää on, että EHT:n aikana asioita oli pakko käydä läpi perusteellisesti. Mutta kun ne käytiin läpi ennen kisoja, ei niitä enää täällä ole tarvinnut jauhaa, Järvinen sanoi.

– Jokaisella valmentajalla on oma tyylinsä, mutta eivät ne ammattikiekossa paljon toisistaan poikkea. Ei minulla ainakaan ole mitään pahaa sanottavaa tästä valmennuksesta.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: