1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Ei se vaan lähde

6.4.2018 - 21:44 Tagit:, , , , , , ,

Hallitseva mestari Tappara on osoittautunut juuri niin ikäväksi vastustajaksi kuin etukäteen pelättiin. TPS ei pääse millään Tapparan puolustussysteemin ohi kunnon tekopaikoille, Dominic Hrachovina ottaa kaiken kiinni ja ylivoima jauhaa ratkaisevat maalit.

Toisen semifinaalin ensimmäinen erä muistutti lähinnä isät vastaan pojat-pihapeliä eikä sen jälkeen voittajasta ollut mitään epäselvyyttä. Nyt vielä täysin turhat TPS-jäähyt maksoivat kalliin hinnan ja luulisi, että keskiviikon jälkeen olisi opittu, ettei boksiin kannata Tapparaa vastaan joutua.

TPS jatkaa samaa vaisuutta ja nihkeyttä, joka oli leimaa-antavaa puolivälieräsarjassa SaiPaa vastaan 7-0-murskavoiton jälkeen. Tuo peli on nyt muodostunut jonkinlaiseksi käännekohdaksi, sillä johonkin silloinen huima vire on sen jälkeen mystisesti kadonnut. Mihin, sitä ei tunnu edes valmennusjohto tietävän. Pelissä ei tunnu nyt olevan mitään punaista lankaa.

Mikäli joku oli niin hölmö, että kuvitteli runkosarjan keskinäisten ottelujen hallinnalla olevan jotain merkitystä, niin erehtyi pahasti. Tappara on kyennyt nostamaan TPS:aa vastaan tasoaan todella reilusti noista peleistä, kun taas TPS on romahtanut lähes totaalisesti.

Jos hyökkäyskalusto ei tee maaliakaan kahteen peliin, alisuorittajia löytyy pilvin pimein. Valitettavasti myös loukkaantumiset saattavat mitä todennäköisimmin olla tänäkin keväänä esteenä TPS:n menestykselle. Tomi Kallio ei näytä vieläkään toipuneen kunnolla vammastaan eikä Patrik Virrankaan putoaminen kokoonpanosta auta asiaa.

Paljon on puhuttu TPS:n konkariosastosta. Kallio pelaa ilmiselvästi hieman puolikuntoisena ja puolustuksen tukipilari Henrik Tallinderin kausi ja luultavasti koko ura päättyi jalkavammaan. Enää on jäljellä Eric Perrin, joka ei tiettävästi kärsi vammoista, mutta pistetili on edelleen avaamatta Tapparaa vastaan. Homma uhkaa kuivua pahasti kasaan eikä konkarikaarti näytä kuitenkaan voittavan pelejä kuten runkosarjassa.

Nyt pitäisi tehdä jonkinlaisia kokoonpanomuutoksia ja kaivaa esiin esimerkiksi röyhkeä Lauri Pajuniemi, joka saattaisi kyetä haastamaan Tapparan puolustajia, mihin nyt ei pahemmin olla pystytty. Ajoiko joku edes Tapparan maalille tänään?

Rasmus Tirrosen peluuttamista pitäisi myös harkita vakavasti, sillä Oskari Setänen ei hänkään sittenkään taida nousta Hrachovinan kaltaiseksi sateentekijäksi. TPS olisi tänäänkin tarvinnut Setäseltä aivan maagista suoritusta, mutta kolme kiekkoa löysi kuitenkin selän taakse muutamissa minuuteissa.

Jos katsoo välieräjoukkueita, TPS on esiintynyt selvästi heikoimmin kaukalossa näistä neljästä eikä edes ansaitsekaan finaalipaikkaa. Jopa yhden ottelun voittaminen saattaa olla työn ja tuskan takana, mikä ei olisi ihme, sillä onhan Tappara tällä haavaa varteenotettavin mestarisuosikki. Kaikkia siirtorajahankintoja (Markus Nenonen) ei tarvitse edes peluuttaa ja voittoja napsuu silti. TPS:n siirtorajahankinnat pelaavat, mutta tehot uupuvat.

Huomenna Turussa olisi kuitenkin kasvojen pesun paikka. Alla on kaksi kirvelevää peräkkäistä kotitappiota ja Gatorade Centerin istumapaikat on myyty loppuun. Merkit viittaavat siihen, että 10000 katsojan raja on ylittymässä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Nyt maksavalle yleisölle pitäisi tarjota taistelevaa playoffkiekkoa, mitä tänään ei nähty.

JANNE SUNDELIN

Kirjoittaja on 1970-luvulta asti TPS:n edesottamuksia seurannut kannattaja, jonka mielipiteet eivät edusta Turun Sanomia, vaan ovat omaa mielipidettä/mutuilua. Varhaisin TPS:aan liittyvä muisto on kuva Seppo Revon tuuletuksesta vuoden 1976 mestaruusmaalin jälkeen.

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: