kiekko kuvitus

Eero Kilpeläinen torjui nollapelitilaston jaetulle piikkipaikalle

25.10.2016 - 21:47 Tagit:

KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen siirtyi tiistaina nollapelitilaston jaetulle kärkipaikalle jääkiekon Liigassa. Kilpeläinen pelasi uransa 41. nollapelin, kun KalPa pöllytti Lahdessa Pelicansia 5–0. Kilpeläinen torjui Pelicansia vastaan 22 kertaa.

Myös jo uransa lopettanut Juuso Riskman pelasi aikoinaan 41 nollapeliä. Seuraavana listalla ovat Jussi Markkanen, Mika Lehto ja Teemu Lassila, joilla kaikilla on kasassa 38 nollapeliä.

KalPan tehomies oli 2+1 tehnyt hyökkääjä Jesse Mankinen. Voitolla KalPa nousi toiseksi neljän pisteen päähän kärki-Tapparasta, joka voitti kotonaan KooKoon 4–1. Tapparasta yhdeksän pelaajaa pääsi pisteille. Juhani Jasu (1+1) oli ainoa kahden pisteen mies.

KooKoolle on iskenyt ainakin jonkinasteinen niin sanottu toisen kauden kirous. Viime kaudella kouvolalaiset saalistivat 14 ensimmäisen ottelun aikana 18 pistettä. Nyt pisteitä on kuusi vähemmän.

KooKoota huonommin menee vain Rauman Lukolla, joka hävisi kotonaan Tampereen Ilvekselle 1–3. Lukolla on pisteitä kasattuna tähän mennessä vain 11.

Pyörälä ratkaisi Kärpille

Nihkeästi alkukaudella esiintynyt Kärpät kaatoi vieraissa SaiPan jatkoajan jälkeen 3–2. Maajoukkueeseen jälleen valittu monipuolinen Mika Pyörälä ratkaisi oululaisille voiton. Pyörälä osui myös toisessa erässä.

Kärpät on nyt 11:s ja pisteen päässä Pelicansista.

Vaasan Sportin ja Helsingin IFK:n välillä nähtiin maalien lisäksi myös runsaasti rangaistusminuutteja, kun Sportin Markus Kankaanperä ja IFK:n Corey Elkins tappelivat itsensä suihkuun. Myös IFK:n Joe Finley joutui poistumaan pukukoppiin ennenaikaisesti kovan taklauksen jälkeen.

Sportista Markus Nenonen summasi saldon 2+1. IFK:n sankari oli jatkoajalla osunut Robert Leino.

STT–TUOMAS REINIKAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: