tage

Draamaa yllin kyllin

16.12.2013 - 9:37 Tagit:,

Ukkoja tippuu rivistä, mutta pisteitä saadaan kerättyä.  Viime viikko meni kuitenkin aluksi alakanttiin, kun HCK vei kaksi pistettä Kupittaalta. Se oli erityisen harmillista koska TUTO johti ottelua kahdella maalilla kuusi minuuttia ennen loppua. Viikon toisessa ottelussa SaPko kaatui dramaattisella viime sekuntien maalilla, mikä takasi kohtuullisen neljän pisteen viikkosaaliin.

Loukkaantumiset vaivaavat TUTO:a suuresti. Anton Kokkonen, Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen putosivat kokoonpanosta viikon aikana, tilalle saapuivat Sillanpään A-juniori-ikäiset veljekset. Käytännössä tämä tarkoitti, että kasaan saatiin kaksi hyökkäävää ketjua ja kaksi enemmän tai vähemmän puolustavaa ketjua. Puolustuksessa nuori Antti Hiden pelasi viikon molemmat ottelut, ja Olli-Pekka Heinimäki jatkoi lopullisen oloisesti puolustajana.

Keskiviikon ottelu HCK:ta vastaan jätti paljon jossiteltavaa. Heikon alun jälkeen TUTO nousi tukevaan johtoasemaan, mutta jotain kosahti pahemman kerran ottelun lopussa. Maalivahti Kimmo Meriläisellä ei ollut paras mahdollinen ilta, mutta hänen piikkiinsä jatkoaikatappiota ei voi laittaa. Vielä jatkoajalla oli mahdollisuus jatkaa voittoputkea, mutta kun ei niin ei. HCK on kieltämättä kova joukkue, joten huonolle ei hävitty. Ero edelliskausien joukkueisiin on huima; tällaista se uusi omistaja rahoineen voi saada aikaan. HCK on potentiaalinen vastustaja esim.välierävaiheessa, mikä sopisi pääkaupunkiseudulta ponnistaville TUTO-faneille vallan mainiosti.

SaPko saapui Turkuun jos mahdollista vielä TUTO:akin pahemmin harventunein rivein. Kolmella ketjulla taisteltiin kynsin ja hampain; karsintasarjan pelko antaa kummasti puhtia. TUTO pelasi erään kauden heikommista peleistään, ja se on siinä ja siinä oliko viimeisten sekuntien voittomaali ansaittu. Mutta niin vain Anrei Hakulinen ei suostunut uskomaan että jatkoajalle mennään, vaan polki vasenta kaistaa ja heitti kiekon maalille päästyään SaPkon puujalkaisen puolustajan (muuan Iiro Vehmanen) ohi. Maalivahti tyrkkäsi kiekon Ville-Vesa Vainiolalle joka upotti kiekon maaliin. Harvoin on Kupittaan yleisö juhlinut niin voimallisesti maalia, riemu oli suunnaton. Ottelua väritti päätykatsomossa majailleet kymmenet torvimiehet, jotka pitivät mekkalaa yllä läpi ottelun.

Kaksi seuraavaa ottelua, ennen ja jälkeen joulun, pelataan Vaasan Sportia vastaan. Näissä otteluissa ratkaistaan pysyykö kärkikaksikko tiiviinä vai karkaako Sport selkeään johtoasemaan. TUTO:n olisi voitettava ainakin toinen näistä otteluista, mutta se vaatinee kyllä avainpelaajien paluuta sairastuvalta. Mopolla voi täysillä ajettaessa pärjätä tiettyyn rajaan asti, mutta todellisia huippujoukkueita vastaan tarvitaan parhaat mukaan.

Viime aikoina Mestistä on värittänyt keskustelu Sportin mahdollisesta noususta liigaan, riippumatta siitä voittaako joukkue Mestiksen vai ei. Monella suulla on todisteltu, että kyseessä on uutisankka, mutta mikä lienee totuus. TUTO:n pääomistajat joka tapauksessa heräsivät ja liigaprojekti polkaistiin näyttävästi käyntiin julkisuudessa. Urheilulehti heitti vettä kiukaalle kirjoittamalla, että vain Sport ja TUTO voivat haaveilla noususta. Kieltämättä TUTO:n taustat ovat sellaiset että haaveilu on mahdollista, mutta aivan ensimmäiseksi omistajat voisivat mahdollistaa muutaman laatupuolustajan hankinnan joukkueeseen. Lienee kuitenkin selvää, että Mestis olisi voitettava.  Se ei onnistu A-junioreilla ja entisillä hyökkääjillä.

Viikon todella myönteinen uutinen oli Ika Lehkosen kolmivuotinen jatkosopimus TUTO:n valmentajana. Ika on pidetty ja arvostettu Turussa. Fanien keskuudessa jatkosopimus otettiin todella myönteisesti vastaan.  Todellinen lätkäjätkä antaa uskottavuutta roppakaupalla, ja Ikalla on runsaasti näyttöä osaamisestaan. Kovin harva ennusti ennen kauden alkua että TUTO keikkuu läpi syksyn kärkikaksikossa. Lisäksi joukkueen hyvä henki huokuu katsomoon asti.  Sellaista ei tapahdu ilman valmennuksellista huippuosaamista.

Kirjoittaja: Tage Lindberg
Jaa: