34676684

Donskoi odottaa Sharksilta fyysisyyttä ja rohkeutta

6.6.2016 - 11:19 Tagit:, ,

San Jose Sharks ei tuhlannut hetkeäkään Stanley Cup -finaalisarjan voitetun kolmannen ottelun jälkeen, vaan ruoti heti seuraavana aamuna suoritustaan tarkkaan.

– Taktisia juttuja käytiin läpi, Sharksin sankari Joonas Donskoi paljasti sunnuntaina.

Sharks voitti Pittsburgh Penguinsin jatkoerässä 3–2 Donskoin maalilla ja kavensi ottelusarjan 2–1:een.

– Oikeastaan osassa asioista onnistuttiin viime pelissä jo paremmin, mutta vielä kun päästäisiin neljällä ketjulla mylläämään hyvin ja saataisiin rytmistä kiinni, Donskoi kertoi, mitä joukkueen pitäisi tehdä voittaakseen finaalisarjan neljännen ottelun tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa.

– Me emme ole oikein missään vaiheessa vielä saaneet semmoista vaihdetta, että kaikki ketjut pääsisivät hyökkäysalueelle hyvin mylläämään.

Donskoin mukaan Sharks tarvitsee lisää fyysisyyttä peliinsä, ja hän toivoi myös enemmän aloitteellisuutta ja rohkeutta.

– Meidän pitää viedä taklaukset loppuun ja päästä sitä kautta enemmän peliin kiinni.

Sharks pelasi sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa kotihallissaan seurahistorian ensimmäisen Stanley Cup -finaaliottelun. Donskoi kiitti yleisöä avusta.

– On täällä hieno pelata. Yleisö oli taas mahtava, ja kyllä se tuo lisää energiaa ja fiilistä.

Vastustaja näki asian hieman toisin. Penguinsin sentteri Nick Boninon mielestä heidän kannaltaan yksi tärkeimmistä asioista on pitää pää kylmänä. Kun fanit ovat äänekkäästi pelissä mukana ja pitävät meteliä, vaikkei mitään erikoista tapahdukaan, vaikutus on suurempi kuin luulisikaan.

– Siinä saattaa vastustajalle tulla sellainen epäilys, että olemmeko pahassa pulassa, ja paniikki saattaa iskeä, Bonino selitti.

Tähän saakka pelatut finaaliottelut voi numeroiden perusteella tiivistää näin: Pittsburgh blokkaa laukauksia (73–54) ja laukoo (113–74) enemmän kuin San Jose, kun taas Sharks taklaa (126–89).

– Tietenkin voisimme blokata laukauksia vähän enemmän. Toinen iso parannus olisi se, että saisimme blokkien läpi enemmän kuteja maalille, Donskoi mietti.

STT–VARPU SIHVONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: