Jääkiekon Liigan seitsemäs loppuottelu Kärpät vs Tappara.

Carolina varasi Kärppien kultamaalarin

27.6.2015 - 17:25 Tagit:, , , , ,

Kärppien hyökkääjä Sebastian Aho jaksaa yllättää. Keväällä hän ratkaisi kotimaisen jääkiekkoliigan mestaruuden jatkoaikamaalillaan, ja tänään hänet varattiin NHL:ään huomattavasti alhaisemmalla varauskierroksella kuin odotettiin.

Ensi kuussa 18 vuotta täyttävän Ahon varasi Carolina Hurricanes toisella kierroksella 35. vuorolla.

Ennakkorankingeissa – niissä, joissa Aho ylipäätään mainittiin – häntä oli povattu myöhemmille kierroksille.

Aho pelasi menneellä kaudella Kärppien liigajoukkueessa 33 runkosarja- ja 10 pudotuspeliottelua. Sensaatio hänestä tuli kauden viimeisessä ottelussa, kun hän ratkaisi jatkoaikamaalillaan Kärpille mestaruuden.

Aho oli tämän vuoden toinen suomalaisvaraus. Perjantaina pidetyllä ykköskierroksella Colorado otti TPS:n Mikko Rantasen 10. vuorolla.

Toisella kierroksella suomalaisista varattiin Ahon ohella hyökkääjä Roope Hintz ja Julius Nättinen. Hintzin valitsi Dallas Stars (49. vuoro) ja Nättisen Anaheim Ducks (59.). Hintz pelasi viime kaudella Ilveksessä, mutta siirtyi keväällä HIFK:n palkkalistoille. Nättinen kuuluu JYPin organisaatioon.

Kolmannella kierroksella Detroit poimi Kärppien puolustajalupauksen Vili Saarijärven 73. vuorolla ja New York Rangers Ässien hyökkääjän Aleksi Saarelan 89. vuorolla.

Seuraavina suomalaisista huudettiin KalPan Jonne Tammela (Tampa Bay, 118.) ja Niko Mikkola (St. Louis, 127.) ja Bluesin Veeti Vainio (Columbus, 141.).

Puolustaja Vainio on ensimmäinen suomalaispelaaja, jonka Columbus on varannut Jarmo Kekäläisen vuonna 2013 alkaneella toimitusjohtajakaudella. Myöhemmin Columbus varasi vielä Kärpissä kultaa voittaneen puolustaja Markus Nutivaaran 189. vuorolla.

Kaikkiaan varauksen sai 13 suomalaispelaajaa. Aiemmin mainittujen lisäksi varattiin JYPin Markus Ruusu (Dallas, 163.), HPK:n Joni Tuulola (Chicago, 181.) ja JYPin Sami Niku (Winnipeg, 198).

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: