8122 / Kuvaaja: Jari Laurikko / Päivämäärä: 12.02.2018 / Mitä kuvataan: TPS hankki 26-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjän Zach Budishin. Budish tänään jäällä treeneissä joukkueen kanssa noin klo 10.30-11.30. / Sijainti: Turkuhalli

Budish mahdollisesti tiistaina TPS:n ykkösketjussa

12.2.2018 - 8:59 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS hankki maanantaina vahvistusta hyökkäyspäähänsä, kun se teki loppukauden mittaisen sopimuksen 191-senttisen jenkkihyökkääjä Zach Budishin kanssa. Budish on pelannut kaksi viime kautta Mikkelin Jukureissa ja tehnyt 109 ottelussa yhteensä 30+40 tehopistettä.

– Katselimme jo jonkin aikaa pelaajaa, joka sopisi joukkueeseen. Nyt löysimme juuri sellaisen pelaajan, jota haimme, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki sanoi.

– Budish on ollut tehokas pelaaja Liigassa viime kaudet. Hän on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla sekä keskellä. Ison kokonsa ansiosta hän on erinomainen pelaaja maalin ja laitojen lähellä. Uskon, että hän sopeutuu erinomaisesti joukkueeseemme.

Budish saapui Turkuun sunnuntai-iltana ja hän pelaa tiistaina Lappeenrannassa, kun TPS kohtaa SaiPa:n. Mahdollista on, että Budish pelaa TPS:n ykkösketjussa Tomi Kallion ja Eric Perrinin kanssa.

– Budish lähtee joukkueen kanssa Lappeenrantaan pelaamaan. Katsotaan, laitetaanko hänet Tompan ja Ekin laidalle ykkösketjuun vai pelaako hän kakkosessa, Niittymäki mietti.

TPS:n tämän kauden hankinnat ovat olleet isoja ja fyysisiä. Marraskuussa joukkueeseen liittynyt puolustaja Mark Fraser on 194-senttinen ja satakiloinen. Budish on lähes samankokoinen.

Koko ei Niittymäen mukaan kuitenkaan ollut itsetarkoitus uusia pelaajia haettaessa.

– Uskon, että hyvässä joukkueessa pitää olla vähän kaikenkokoisia pelaajia. Koko ei ole itseisarvo, mutta kyllä me näemme sen plussana. Ennen kaikkea pitää tietysti osata pelata ja olla luonteeltaan hyvä joukkuepelaaja, Niittymäki sanoi.

– Budish osaa käyttää kroppaansa ja on hyvä maalin edessä sekä laitojen lähellä. Hän pystyy tekemään maalejakin ja on saamiemme viestien mukaan ollut kaikkialla erittäin pidetty. Uskon, että hän sopii hienosti pukukoppiin ja tuo jopa oman lisänsä joukkueen johtoporukkaan.

Urheilu

26-vuotias Budish on Nashville Predatorsin kakkoskierroksen varaus (41.) vuodelta 2009. Hän ei kuitenkaan ole pelannut yhtään ottelua NHL:ssä. AHL:ssä pelejä on kertynyt 97.

– Tuon kokoluokan rightin pelaajia on Suomessa vaikea löytää. Yleensä tuollaiset pelaajat pelaavat NHL:ssä. Se, että hän on rightin pelaaja, on meille iso juttu, sillä niitä ei koskaan ole liikaa, Niittymäki sanoi.

Budishin hankinnan jälkeen TPS ei aktiivisesti enää etsi uusia pelaajia.

– Mitään akuuttia tarvetta ei ole. Mutta katsotaan nyt rauhassa, mitä tapahtuu, jos meille vaikka tulee loukkaantumisia. Tässä on vielä muutama viikko aikaa, Niittymäki mietti.

TPS:n loukkaantuneista pelaajista Ilkka Pikkarainen saattaa pystyä pelaamaan jo loppuviikolla. Jasper Lindstenin ja Ilari Filppulan paluu ajoittuu olympiatauon jälkeiseen aikaan.

– Pikkarainen on mahdollisesti pelikunnossa jo loppuviikolla. Varmuudella hän pelaa tauon jälkeen, Niittymäki sanoi.

– Filppula ei pysty pelaamaan ennen taukoa, mutta sen jälkeen hänen pitäisi olla kunnossa. Lindsten saa aloittaa tällä viikolla kovemman harjoittelun ja myös hänen pitäisi olla pelikunnossa heti tauon jälkeen.

SaiPa-pelin jälkeen TPS kohtaa perjantaina Tampereella Tapparan ja lauantaina Turkuhallissa Lukon.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JARI LAURIKKO

Urheilu

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: