6703 / Kuvaaja: Timo Jakonen / Päivämäärä: 17.10.2017 / Mitä kuvataan:Kiekkoliigassa TPS–Ässät 18.30. / Sijainti: Turkuhalli

Ässät tuli takaa ohi

17.10.2017 - 21:07 Tagit:,

TPS-Ässät 2-3 rl.

TPS johti tiistain liigaotteluaan Ässiä vastaan 2–0 ensimmäisen erän jälkeen. Ässät teki kuitenkin ottelusta jännittävän nousemalla toisessa erässä tasoihin. Ottelun voitto-osuman iski lopulta rankkarikisan ainoana onnistujana Ässien Maksim Matushkin.

– Emme jostain syystä saaneet pidettyä peliä kasassa koko 60 minuuttia. Ei tähän tyytyväinen voi olla, TPS-sentteri Elias Karvonen mietti.

– Jatkossa pitää kyllä löytyä parannus siihen, että pystymme pelaamaan ehjästi koko pelin ajan.

TPS jatkaa Liigan kärjessä toisesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta.

Sekä TPS että Ässät lähtivät tiistain otteluun tappio niskassaan. TPS kärsi lauantaina kauden ensimmäisen tappionsa varsinaisella peliajalla, kun se hävisi HIFK:lle maalein 2–5. Ässät puolestaan taipui HPK:lle samoin numeroin.

TPS:lle lauantain peli oli kauden ensimmäinen, josta se joutui poistumaan täysin ilman pisteitä. Vahvasti kauden kolmella voitolla aloittanut porilaisryhmä sen sijaan on kauden edetessä taantunut selvästi. Viimeisistä viidestä ottelustaan Ässät oli ennen tiistaita voittanut varsinaisella peliajalla vain yhden.

Sarjataulukossa Ässät oli ennen TPS:n kohtaamista seitsemäntenä. Liigaa johtanut TPS lähtikin kotipeliinsä selvänä ennakkosuosikkina.

Ässät oli ottelun alussa aktiivisempi osapuoli, mutta avausmaalin teki silti Palloseura.

Ässien Mikko Salmio otti avauserän puolivälissä jäähyn ja TPS-ylivoima toimi jälleen. Ilkka Heikkinen laukoi, maalivahti Andreas Bernard pudotti kiekon ja Patrik Virta suti sen sisälle.

Muutama minuutti myöhemmin TPS pääsi uudelleen ylivoimalle. Jos ensimmäinen ylivoima kesti vain 44 sekuntia, toinen oli vielä lyhyempi: 32 sekuntia. Tällä kertaa kiekon pisti verkon perukoille Tomi Kallio kauden seitsemännellä osumallaan.

TPS:n kolmas ylivoima sen sijaan ei tuottanut tulosta ja Antoine Laganière iski heti sen jälkeen toisen erän alussa Ässien ensimmäisen maalin. Ja yht’äkkiä peli alkoikin uudelleen alusta, kun Salmio toi osumallaan Ässät vielä toisessa erässä tasoihin.

– Saimme otteluun hyvän alun, mutta toisessa erässä ote lipesi. Emme pystyneet pitämään samaa tahtia yllä, Karvonen mietti.

TPS otti aikalisän 29 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta maaleja ottelussa ei enää nähty. Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Sekään ei tuottanut ratkaisua, joten seuraavaksi vuorossa olivat rankkarit.

Vaikka TPS:n alkukausi on ollut pelillisesti vahva, on sillä omat huolensakin.

Kärkisentterit Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat olleet käsivammojen vuoksi sivussa jo pitkään ja tiistaina pois kokoonpanosta olivat lisäksi lauantain tapaan puolustaja Jani Forsström ja hyökkääjä Erik Nyström. Teemu Väyrynen oli parantunut nyt pelikuntoon, mutta tällä kertaa sivuun oli joutunut Topi Taavitsainen.

Oskari Siiki olikin saanut kutsun palata Mestiksestä takaisin Palloseuraan ja hän pelasi nelosketjun laidassa kauden ensimmäisen liigapelinsä.

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 4 198 katsojaa. TPS:n viikon toinen ottelu pelataan lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan.

– Loppuviikolla laitetaan kuviot kuntoon ja lauantaina palataan taas voittojen tielle, Karvonen uskoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TIMO JAKONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: