Ässät-TPS003

Ässät parempi Isomäen rakennustyömaalla

11.3.2015 - 7:34 Tagit:, , , , , , ,

Ässät–TPS 5–2

Isomäen jäähallissa käynnistyy kauden päätyttyä iso remontti. Käytännössä käynnistyi jo.

Hallin pihalla olevien työmaaparakkien ikkunoista paistoi tiistai-iltana kelmeän keltainen valo. Ikkunoissa vilahteli TPS-pelaajia. Pitkän parakkirivistön käytävällä puhalteli hyytävä tuuli.

Vierasjoukkueen pukukoppi oli Porissa siirretty remontin alta pihalla jököttäviin parakkeihin. Mutta nekin olivat pelaajien mukaan iso parannus Isomäen entiseen vierasjoukkueen pukukoppiin, ahtaaseen ja kosteaan loukkoon.

Mutta mitä me pukukoppitiloista välittäisimme. Pelattiinhan varsinaisen hallin sisällä liigakiekkoa; Ässien kauden viimeinen kotipeli, TPS:n viimeinen vieraspeli.

Ja sen pelin Ässät voitti maalein 5–2.

Pikkujutut jäivät tekemättä

Yhtä erikoinen kuin Isomäen pukukoppitilanne oli tiistain pelikin.

TPS laukoi avauserässä enemmän (14–11), mutta Ässät teki kolme maalia kahden minuutin ja 13 sekunnin sisään – toisen ja kolmannen osuman välissä oli toki erätauko.

Niko Ojamäki ja Jake Hansen onnistuivat maalinteossa ensimmäisen erän viimeisen 1.12 minuutin aikana ja Esa Lindell paukautti porilaisille ylivoimalla 3–0 -johdon, kun toista erää oli pelattu 1.01.

– Taululla oli 3–0, mutta se ei kyllä vastannut pelin tapahtumia. Ensimmäisen erän viimeisen minuutin aikana jätimme välistä kaksi pientä voittavaan peliin kuuluvaa juttua ja Ässät puolestaan teki ne, TPS:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Mitkä ne jutut olivat?

– Ässät teki hyvät maskit ja me jätimme kiekot blokkaamatta. Ei sen sen kummempaa vaadi, Pikkarainen sanoi.

Kolmen päästetyn ja seitsemän torjutun jälkeen Teemu Lassila luisteli vaihtoon ja tyylikkään kokovalkoisen maskinsa tyylikkääseen kokomustaan jokin aika sitten vaihtanut Aleksandar Georgijev korvasi hänet TPS-maalilla.

31 sekuntia myöhemmin Ville-Vesa Vainiola iski maalin edestä Tepsin ensimmäisen.

Rantanen loukkasi polvensa

Kultakypärä Mikko Rantanen loukkaantui toisessa erässä ja joutui jättämään pelin kesken.

– Sain kiekon polven yläpuolelle suojaamattomaan kohtaan. Se oli aika kivulias tälli ja jalka turposi. Käyn huomenna tutkimuksissa, joissa selviää vamman vakavuus, Rantanen kertoi.

Päätöserässä nähtiinkin sellainen hieman harvinaisempi tilanne, että elävä ihmiskuula nimeltä Otto Karvinen pelasi TPS:n ykkösylivoimaa Rantasen tilalla.

Ylivoima ei tuottanut Tepsille onnistumisia, mutta Vainiola nosti tasakentällisin ottelun jännitystä tekemällä ottelun toisen osumansa. Jännitys loppui kuitenkin nopeasti, kun Aleksi Saarela ampui muutama minuutti myöhemmin yläpesään porilaisten neljännen.

– Maaleistani ei tänään ollut paljon apua. Tappio harmittaa, sillä emme olleet paljon perässä, mutta välillä käy näin, Vainiola mietti.

TPS yritti ottelun lopulla ilman maalivahtia; sillä seurauksella, että Lindell teki illan toisen maalinsa tyhjiin.

– Positiivista on se, että joukkueen ilme oli hyvä loppuun asti, Pikkarainen sanoi.

TPS pelaa torstaina Turkuhallissa kauden viimeisen ottelunsa.

– Vielä ei puhalleta ulos, vaan kaikki lyödään torstain peliin, Vainiola lupasi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: TOMI GLAD

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: