1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Asiaa voi katsoa monelta kannalta

29.10.2017 - 12:22 Tagit:, , , ,

Jos TPS voittaa molemmat ensi viikonlopun vierasottelunsa, maajoukkuetauolle lähdetään sarjakärjessä. Huonoimmassa tapauksessa vähintään kolmantena. Moni ei olisi moista veikannut ennen kauden alkua. En minä ainakaan. Vaikka kokoonpano on ollut kärkimiesten osalta rajusti vaillinainen, pisteitä on silti ropissut. Ilari Filppulan ja Eric Perrinin puuttumisesta huolimatta pistekeskiarvo on ollut tältä ajalta 2,00. Tämän pitäisi riittää sijoille 1-3 Liigakauden päätteeksi.

Kun vain kahdesta ottelusta on jääty ilman pisteitä, saavutus taitaa olla seuran ennätystä hipovia. Tilastojen valossa alkukausi on siis ollut todella upea. Kummallista kyllä, TPS:n peliote ei silti tästä huolimatta ole lähelläkään täydellistä iskua. Valitettavasti vain ainoat kunnon tappiot eivät olisi voineet tulla yhtään huonommissa paikoissa, lauantain erikoiskotiotteluissa. Jo pitkään on ollut selvää, että ainoastaan viikonlopun kotiottelut ovat niitä, mihin voidaan edes realistisesti odottaa suurta yleisömäärää.

Ja näin on ollutkin. TPS:n viiden lauantaipelin yleisökeskiarvo on yli 6500, mitä ei voi moittia. Kauden avannut Tapparapeli tarjosi erittäin vahvan TPS:n, mutta silloin päästiinkin operoimaan täydellä kalustolla. Lukolle hävittiin Kaapo Kähkösen jumalmoodin myötä. Tämän jälkeen heikohko Kalpa peitottiin nihkeästi Sauli Niinistön valvovan silmän alla.

HIFK- ja JYP-otteluista ei sitten paljon kerrottavaa jälkipolville jäänytkään. Molempina kertoina TPS on ollut kuin varjo muista otteluistaan, eikä vastuunkantajia ole löytynyt nuorista eikä vanhoista. 1-5 ja 2-6 ovat niin tylyjä lukemia, että jotain on täytynyt mennä rajusti pieleen. Ehkä huippuottelun voittamiseen tarvitaan kuitenkin aivan maagista maalivahtipeliä, mutta näinä iltoina sellaista ei ole nähty. Lepsuhko puolustaminen ei myöskään ole auttanut asiaa.

Tai sitten voi olla, etteivät paukut yksinkertaisesti juuri nyt vain riitä viikon kolmanteen peliin tällä kokoonpanolla, varsinkin jos vastassa on ns. vahvempi Liigajoukkue. JYP oli lähes kaikkien mestarisuosikki, eikä HIFK:kaan tavoittele pelkkää säälipleijaripaikkaa. Yllättävän aseettomalta kotijoukkue on joka tapauksessa näyttänyt.

Vaikka Olli Juolevi saattaakin olla vahva hyökkäyssuuntaan pelatessa, puolustajalupaus maksoi melkoiset oppirahat katsellessa vierestä eilistä JYP:n avausmaalia. Juolevin tilanteen pelaaminen kuvastaa hyvin näiden rökäletappioiden Tepsiä: vähän sinne päin ja fokus ei tunnu olevan olennaisessa. Luoko runsaslukuinen kotiyleisö sittenkin liian kovat paineet, kun päässä varmasti takoo, että tämä peli on voitettava. Rentous on loistanut poissaolollaan.

TPS saanee seuraaviin otteluihinsa mukaan ainakin jommankumman keskushyökkääjistä. Molempien pitäisi olla kokoonpanossa viimeistään maajoukkuetauon jälkeen. Rosterilisäys olisi enemmän kuin toivottua, sillä ei voi olettaa, että tulosta tehdään loputtomiin väliaikaisratkaisuilla.

JANNE SUNDELIN

 

 

 

Kirjoittaja: Janne Sundelin
Jaa: