8430 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 16.03.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekon Mestiksen 4. puolivälierä Tuto–K-Vantaa 18.30. / Sijainti: Kupittaan jäähalli
KUVA: TuTo 2-0 maali 17 Niko Ahoniemi.

Altavastaajan asema sopii Tutolle

6.4.2018 - 8:24

Keväällä 2008 Tuton kannattajilla oli aihetta juhlaan. Joukkue marssi runkosarjan ylivoimaiseen voittoon, eikä pudotuspeleissäkään Tutolle löytynyt vertaa. Tappioita kertyi vain kaksi, ja kausi päättyi odotetusti mestaruusjuhliin.

Sen jälkeen Tuto on joutunut pettymään useita kertoja. Viisi hävittyä välieräsarjaa kertoo karua kieltään siitä, miten Tuto on viime vuosina onnistunut kauden tärkeimmissä peleissään.

Nyt tilanne on toinen.

Tuto osoitti henkistä vahvuuttaan kivenkovassa välieräsarjassa, jossa se kukisti hallitsevan mestarin SaPKon legendaarisessa seitsemännessä pelissä.

Ratkaisuottelu oli Tutolta yksi kauden parhaista esityksistä, joten pelituntuma on joukkueella kunnossa. Päävalmentaja Miika Elomo uskoo, että seiskapeli antoi joukkueelle tervettä itseluottamusta finaalisarjaa varten.

– Se oli kovaan paikkaan kypsin suoritus, mitä hetkeen on ollut. Ei tämä tästä helpommaksi muutu, mutta joukkue pystyy vielä venymään, Elomo arvioi.

Finaalivastustaja KeuPa lähtee sarjaan erilaisesta tilanteesta. Joensuun Jokipojat kaatui välierissä puhtaasti neljässä pelissä, joten runkosarjan voittaja on saanut kerätä energiaa rauhassa.

KeuPa lähteekin sarjaan selvänä ennakkosuosikkina. Elomo sysää paineet mielellään vastustajan niskaan.

– Se on ihan selvä asia, että KeuPa on suosikki. He dominoivat runkosarjaa ja kävelivät finaaliin isännän ottein. Todella kova joukkue, Elomo huomauttaa.

Peruuttelemaan Tuto ei kuitenkaan aio lähteä. Viisikkopelaamisen eteen on tehty töitä koko kauden ajan, ja viime peleissä se on ollut vahvalla tasolla. Elomo näkee, ettei Tuton tarvitse muuttaa pelistään mitään.

– Nyt pitää vaan pelata ja luottaa omaan ja joukkuekaverin tekemiseen sekä joukkueen yhteiseen sapluunaan. Se tuo parhaan tuloksen.

Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, joten vieraskaukalossa aloittavan Tuton täytyy hakea Keuruulta vähintään yksi kiinnitys. Mikä olisi parempi paikka ryöstölle kuin sarjan avausottelu?

– Lähdemme otteluun haastajana, mutta jos jatkamme nousujohteista kevättä, niin uskon vahvasti, että otamme ensimmäisen kiinnityksen, Elomo toteaa itsevarmana.

Mestiksen loppuottelut
Pe 6.4. KeuPa – Tuto
Su 8.4. Tuto – KeuPa
Ke 11.4. KeuPa – Tuto
Pe 13.4. Tuto – KeuPa
La 14.4. KeuPa – Tuto (tarvittaessa)
Ma 16.4. Tuto – KeuPa (tarvittaessa)
Ke 18.4. KeuPa – Tuto (tarvittaessa)

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: