tiedosto

Aki Keinänen teki odotetun paluun – Tuto venytti voittoputkeaan

24.1.2014 - 22:48 Tagit:, , , , , , , ,

Tuto–Leki 4–2

Mestiksen kärkikastissa killuva Tuto ei antanut Lempäälän Kisan yllättää itseään perjantai-illan kiekkokimarassa. Kotijoukkueen neljäs perättäinen voitto ei oikeastaan ollut missään vaiheessa uhattuna, vaikka LeKi rimpuili pelissä mukana aivan loppusummerin sointiin asti.

Tuton urakkaa tosin helpotti, että lempääläisiltä näytti puuttuvan tuurin lisäksi viimeinen terävyys Tuto-maalin edessä. Vierasjoukkue tuhlasi pelin aikana rutkasti avopaikkoja.

tiedosto (4)

– Pelissä oli paljon hyvää. Meillä oli hyviä periodeja erien sisällä, näki Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen.

– Mutta sitten leikimme kiekolla väärissä paikoissa ja kaivamme verta nenästämme. Ne kun saadaan pois, niin hyvä tulee, hän jatkoi.

tiedosto (1)

– Neljä maalia vieraissa eteen Tutolle on liikaa. Tuto oli tehokas, sanoi Lekin valmennusportaaseen kuuluva Matti Kaipainen.

”Kenin” nimi heti nimi maalitilastoon

Tuto sai otteluun kaivatun hyökkäyspään pelurin, kun Aki Keinänen palasi kokoonpanoon. ”Keni” ottikin heti paikkansa ykkösketjusta, jossa hänen lisäkseen viilettivät Tuukka Pulliainen ja Anrei Hakulinen.

– Aika tarkalleen kuusi viikkoa sitten pelasin viimeksi, ja siltä se peli vähän tuntuikin. Kaksi erää meni vähän muistellessa, että miten tätä kuuluu pelata. Mutta nyt mennään parempaan suuntaan, Keinänen summasi.

Keinäsen muistellessa kaukalossa lajin hienouksia, hän kuitenkin pommitti Tuton toisen maalin heti toisen erän alkajaisiksi. Katsomosta käsin näytti, että parrunpätkällä oli oikein aikaa asetella kiekkoa mielensä mukaan ennen lujaa lämäriä.

– Tarkoitus oli vetäistä suoraan syötöstä, mutta ei tullut syöttö ihan kohdilleen. Laitoin vaan silmät kiinni ja vedin täysillä. En nähnyt mistä se meni sisään, olisiko mennyt jalkojen välistä, Keinänen kertasi.

”Ika” Lehkonen oli mielissään Keinäsen comebackista.

– Keinänen on yksi uhka lisää, Lehkonen viittasi ennen loukkaantumistaan kovia pinnoja takoneeseen laituriinsa.

tiedosto (2)

Päävalmentaja oli myös tyytyväinen maalivahti Tommi Virtasen iltapuhteeseen ja puolustajaansa Miika Franssilaan, joka on lainalla HPK:sta. Tämän kaksikon lisäksi myös maailmanmestari Mikko Lehtonen oli pelipäällä. Puolustaja merkkautti tehot 1+1, ja oli varsinkin ottelun loppuhetkillä toistuvasti siivoamassa kiekkoa Tuton puolustuspäästä turvallisimmille vesille.

tiedosto (3)

Turun Sanomat
JUUSO HÄMÄLÄINEN
KUVAT: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: