tuto-kuvituskuva2

Aki Juusela Tuton ratkaisija

30.9.2017 - 20:34 Tagit:,

LeKi-Tuto 2-3 ja.

Tuto pääsi pisteiden ja voiton makuun, kun se haki jatkoaikavoiton Lempäälän pienestä kaukalosta. Lempäälän Kisa hävisi 2-3 (0-0, 0-2, 2-0, 0-1).

Tuton laitahyökkääjä Aki Juusela, 26, teki voittomaalin yläkulmaan 13 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Matias Lehtonen karvasi kiekon päädystä hyvin ja heitti minulle vähän sokkona. Minulta lähti pelin huonoin laukaus probellikiekkona. Pelkäsin, että kiekko ei jaksa maaliin asti, Juusela sanoi.

Tuton hallitseman, mutta maalittoman avauserän jälkeen vierailija sai maalihanat auki toisessa erässä. Ykkössentteri Eetu-Ville Arkiomaa teki johtomaalin kahden pelaajan ylivoimalla, kun Niklas Näppi ja Tomi Wilenius alustivat osuman.

Matias Lehtosen niittasi toisessa erässä toisen osuman LeKin maalivahti Christian Heljankon taakse. Kapteeni Hannu Kuru ja Kalle Valtola tekivät esityön.

– Pelasimme alun hyvin, sillä kaksi ensimmäistä erää oli meidän. Passivoiduimme ja oma pelisapluuna katosi. Rupesimme soveltamaan asioita ja kaveri iski kaksi osumaa, Juusela analysoi.

Juusela kehui 46 kertaa torjunutta Heljankoa.

– Kaverin maalivahti pelasi hyvin, mutta meidän pitäisi ratkaista kovemmalla prosentilla, Juusela painotti.

Tuton valmentaja Miika Elomo oli Juuselan kanssa samoilla linjoilla.

– Tulimme erinomaisesti peliin ja jatkoimme toisen erän samaan malliin. Nyt tuli huono kolmas erä ja päästimme kotijoukkueen peliin mukaan.

– Vaikka Heljanko oli erinomainen, peli olisi pitänyt olla taputeltu kahden erän jälkeen. Passivoituminen on vaarallista. Hyvä, että kaivoimme voiton. Matkaa erinomaiseen on vielä paljon, Elomo sanoi.

LeKin nuori 17-vuotias Toni Utunen kavensi hyvällä kudilla polviasennosta tasavajaalla. Otto Mäkinen tasoitti viitisen minuuttia ennen loppua videotarkistuksen jälkeen.

Tuton Aki Keinänen otti 32 sekuntia ennen loppua jäähyn hyökkäyspäässä. LeKi pääsi painamaan jatkoajan ensimmäiset puolitoista minuuttia 4-3:lla. Tuton 24 kertaa torjunut Julius Pohjanoksa kesti maalin suulla.

Elomo oli voittoon tyytyväinen, mutta oli pettynyt siitä, ettei joukkue saanut tapettua peliä ennen kolmatta erää.

– Torjunnat olivat 19-5 ja 12-7 kahdessa ensimmäisessä erässä. Olisi pitänyt saada taputeltua, Elomo painotti.

– Näkyi laitojen lähellä vääntämisessä, että meillä oli monta pelaajaa, jotka saisivat pelata A:ssa. Toisessa erässä alkoi löytyä luonnetta, sanoi LeKin valmentaja Miikka Kuusela.

Ratkaisija Juusela menee tavoitteissa joukkue edellä.

– Jos pystymme pelaamaan omaa peliä, tulos on hyvä. Lisää tehoja on saatava ja pidettävä paketti koossa 60 minuuttia, Juusela sanoi.

PASI HONKANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: