leksa

Ainakin viisi tuplaa Kupittaalla

24.2.2018 - 10:26

Ainakin viiden tuplan ilta Kupittaalla

Kuuden pisteen kisa TuTon ja Jokipoikien välillä oli ainakin kotijoukkueen osalta juuri niin sekavaa ja epäonnekastakin kuin moni pelkäsi. Vieraitten tiukka karvaus sotki TuTon joskus niin tyylikkäät ja näyttävät hyökkäyskuviot harhasyöttöihin ja joskus epätoivoisiin yksinyrittämisiin.

Myös puolustuspään toisen erän lepsuilu kostautui ainakin vieraitten toisen maalin kohdalla ja kaksi puolittaista läpiajoa pelasti takaiskuilta lähinnä maalivahti Julius Pohjanoksa, jolle kerääntyi 29 torjuntaa.

Kotijoukkueen kannattajaa tietenkin masensivat TuTon epäonnistumiset ja onnettomuudet (lue tilanteet joissa ei ollut onnea, onnen puutteet). Tilastoja onkin tästä ottelusta mukava laatia, kun ottaa lähtökohdaksi luvun kaksi tai tuplan.

Jokipoikien Joonas Larinmaa istui kaksi kertaa jäähyaitiossa, kun vierailla oli liikaa pelaajilla kentällä. Sukeltamisesta tuomittiin kaksi jäähyä, Julius Pohjanoksalle ja Niklas Luceniukselle. Viime mainittu sukelsi tuomarien mukaan varmaan ihan omia aikojaan, koska ketään ei tuomittu jäähylle sukeltamisen aiheuttamisesta.

Lisäksi vierasjoukkue teki lopussa kaksi maalia tyhjiin. Ensimmäinen oli sellainen liru. Minut se sai miettimään olisiko TuTo kaverilla ollut mahdollisuus tehdä syöksy ja heittäytyminen ja sorkaista mailalle kiekolle suunnanmuutos. Ehkä niin jos TuTo olisi ollut vain yhden maalin häviöllä. Toinen tyhjiin taisi kilahtaa tolpan kautta.

Ja tasavajaallakin Pohjois-Karjalan pääkaupungin miehet tekivät tuplamaalit. Ensimmäisessä edelsi TuTon kahden pelaajan keskinäinen törmäily ja yhteinen kaatuminen, minkä seurauksena ainakin kaksi miestä pääsi nokikkain Juliuksen kanssa ja maalin viimeisteli tietenkin numero kaksi eli ex-tutolainen Roni Viirlas.

TuTon kannattajan mieliala laski vielä myöhemmin illalla, kun Suomen basketöörit kaatuivat Islannille 76 – 81. Hyökkäys jumiutui, oliskohan syöttöspesialisti ja taktikko Teemu Rannikko avannut hyökkäyspään umpisolmut, jäin miettimään.

Onneksi aamupalalla pilvet häipyivät ainakin osittain. Turun Sanomat loisti satavuotiasta Eestiä käsittelevillä, jopa Eestin kielellä kirjoitetuilla jutuilla ja Iivo Niskanen hiihti kultaa kuninkuusmatkalla.

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: