Jääkiekko - Liigan Playoffs Show Helsingissä

Äijäily ei karkaa käsistä, sanovat Erkinjuntti ja Ramstedt

16.3.2016 - 19:37 Tagit:, , , ,

Räjähdysherkkä ottelusarja. Näin arvioi osa kiekkojännäreistä pudotuspelien puolivälieräsarjaa HIFK–Pelicans. Fyysiseen peliin pyrkivällä Pelicansilta on nähty ylilyöntejä kauden kuluessa, eikä pelin intensiteetin pitäisi juurikaan laskea, kun vastaan asettuu runkosarjan voittanut HIFK.

Takavuosien iso paha HIFK ja brändikiekko -puheet on kutakuinkin kuopattu, mutta tuskin helsinkiläisjoukkue jättää täysin vastaamatta kovien otteiden haasteeseen, jos sellainen Pelicansista heitetään.

Pelicansin kapteeni Antti Erkinjuntti sanoo, että lahtelaisjoukkue aikoo keskittyä HIFK-sarjassa “lätkän pelaamiseen”.

– Playoffseissa pitää olla todella fiksu. Täytyy osata käsitellä kaikenlaisia tilanteita, tuomareihin liittyviä ja muita. Pelit pitää hoitaa kotiin muulla tavalla kuin pelkällä kovuudella, hän totesi.

HIFK:n Teemu Ramstedt uskoo, ettei mopo karkaa käsistä.

– Molemmat joukkueet lähtevät varmasti pelaamaan lätkää ihan tosissaan. En usko, että sikailu hyödyttäisi kumpaakaan osapuolta.

Ramstedt arvioi, ettei Pelicansilla ole fyysistä yliotetta.

– On totta, että Pelicans pelaa fyysisesti. Olemme mielestäni silti tasavahvoja sillä osa-alueella.

Ramstedt päivittelee Leimua

Yksi kuumista puheenaiheista ovat Pelicans-puolustaja Juha Leimun mykistävät otteet. Leimulla on tiettävästi salassa pidetty vamma, jonka takia häntä on peluutettu ainoastaan ylivoimissa viivamiehenä. Vähäinen peliaika ei ole tahtia haitannut. Leimu sivalsi tärkeitä maaleja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KalPaa vastaan.

– Outo juttu. Ei tuollaista kyllä nykykiekossa paljon enää näe. Itselleni olisi kyllä vaikeaa tulla kylmiltään jäälle ja pelata tuollaista roolia. Eihän siinä pääsisi peliin sisälle ja rytmin löytäminen olisi vaikeaa. Mutta hieno juttu hänelle, että hän pystyy tuohon, Ramstedt sanoi.

Pelicans-kapteeni Erkinjuntti pitää Leimun suorituksia liki uskomattomina.

– En osaa sanoa, miten se on mahdollista. En ole vastaavaa ennen nähnyt. Hyvin on osunut, toivottavasti osuu jatkossakin.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: