24032016-00158

TPS nousi ottelusarjassa tasoihin

24.3.2016 - 21:06 Tagit:, , , , , , , , ,

TPS-Kärpät 2-1

On tuo TPS ihmeellinen joukkue.

Joka kerta tämän kauden aikana, kun Palloseura on näyttänyt olevan syvässä kuopassa, on se kaivanut itsensä sieltä ylös jollain konstilla. Niin taaskin.

Jokainen tietää, että kun Kärpät tekee ottelun avausosuman, sitä on äärimmäisen vaikea voittaa. Torstaina Turussa Kärpät iski pelin ensimmäisen maalin jo avauserässä, mutta se ei taas kerran otteitaan parantanutta Tepsiä hyydyttänyt.

TPS vastasi Niklas Frimanin ja Eric Perrinin osumilla, voitti neljännen puolivälieräkohtaamisen ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 2–2.

– Oli taas todella tasainen ja tiukka taistelu. Vaikka Kärpät tänään teki ensimmäisen maalin, tärkeätä on se, että me uskomme meidän hommaamme, erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Teemu Lassila mietti.

– Me halusimme enemmän voittaa. Emme ole tyytyväisiä, vaan haluamme voittoa.

Sarja jatkuu lauantaina Oulussa.

TPS tuli kotiyleisönsä edessä torstain otteluun vahvasti. Se painoi pelin väkisin Kärppä-päätyyn ja Miska Humaloja joutui koukkimaan itsensä jäähylle jo kolmen minuutin kohdalla.

TPS-ylivoima ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi. Kärpät sen sijaan onnistui, kun se pääsi ennen avauserän puoliväliä testaamaan ylivoimaansa jo toistamiseen. Sebastian Aho tarjoili poikki kentän ja Juuso Ikonen pyssytti kiekon Lassilan kautta maaliin.

Toisen erän ensiminuuteilla TPS pääsi 4–2 -hyökkäykseen, jonka päätteeksi Humaloja kaatoi Tomi Kallion. TPS sai ottelun toisen ylivoimansa, mutta ei taaskaan onnistunut sitä hyödyntämään.

Tasakentällisin TPS sen sijaan onnistui vielä toisen erän ensimmäisen puoliskon aikana. Niklas Friman sai kiekon hyökkäyksen toiseen aaltoon ja tasoitti kovalla rannelaukauksella ottelun.

Friman loukkasi kätensä toisessa erässä.

Jonne Virtasella oli kolmannen erän alussa loistava tekopaikka viedä TPS ottelussa ensikerran johtoon, mutta Kärppä-veskari Sami Rajaniemi ehti viime tingassa Virtasen ja tyhjänä ammottavan maalinsa väliin.

Erinomainen paikka oli hetki myöhemmin myös Elmeri Erosella. Maalia tilanteesta ei syntynyt, mutta se johti TPS:n neljänteen ylivoimaan, jonka aikana Perrin pisti kiekon pussiin. Tilannetta tutkittiin pitkään nauhalta, mutta lopulta maalin hyväksyttiin ja TPS siirtyi ensikerran ottelussa johtoon.

Alkoi 15 minuutin puolustustaistelu, jonka TPS selvitti kunnialla. Lassila nappasi vielä ottelun viime sekunneilla huipputärkeän kopin hanskaansa.

– Kiva, kun tarttui. Kauhea taistelu siellä oli, mutta pelasimme taas hyvän ottelun joukkueena, Lassila mietti.

– Nyt palautellaan vähän ja sitten mennään taas Ouluun. Olemme pelanneet siellä hyviä pelejä, joten jatketaan siitä.

Ottelu oli päävalmentaja Ari-Pekka Selinille paluu vaihtoaitioon yhden ottelun toimintakiellon jälkeen.

– Oli kova matsi fyysisesti. Hallissa oli oikeata urheilujuhlan tuntua, kun takanamme oli fantastinen kotiyleisö, Selin sanoi.
Ottelua seurasi Turkuhallissa 7 531 katsojaa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: