UR18317973f

Jatkopaikka ei enää omissa käsissä

8.3.2016 - 7:03 Tagit:, , , ,

Suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva TPS pelasi viikonloppuna kaksi omituista ottelua.

Perjantaina Jyväskylässä se oli jo 1–5 -tappiolla, mutta nousi lopulta 7–6 -jatkoaikavoittoon. Seuraavana päivänä Oulussa TPS jäi täysin Kärppien jalkoihin ja hävisi rumin lukemin 2–8.

Yhdeksän tehtyä ja 14 päästettyä maalia kahdessa ottelussa eivät kuulosta aivan jääkiekkonumeroilta. Ja mikä turkulaisittain ikävintä, samalla Lukko karkasi kolmen pisteen etumatkalle taistelussa kuudennesta sijasta ja viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta.

Sekä TPS:lla että Lukolla on vielä kaksi ottelua runkosarjaa jäljellä, eikä kuudennen sijan kohtalo ole enää TPS:n omissa käsissä. Mikäli Lukko voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa, TPS:lla ei ole mahdollisuutta sen tavoittamiseen.

– Kuudes sija ei tosiaan ole enää omissa käsissämme. Yritämme silti olla tuijottamatta sarjataulukkoa ja vain hakea hyviä onnistumisia jäljellä olevista peleistä omien vahvuuksiemme kautta, TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoo tiistain HPK-pelin aattona.

Jos yksi TPS:n oletettu vahvuus on puolustuspeli, siitä viikonlopun 14 päästettyä maalia eivät kerro hyvää. Selin uskoo kuitenkin joukkueen puolustuspelin tiukentuvan taas jatkossa.

– Viikonlopun reissu oli pitkä ja raskas sekä fyysisesti että henkisesti. Puolustuspelaamisemme petti täysin Oulussa. Nyt haemme tason nostoa ja tekemisen laadun paranemista, Selin sanoo.

– Viikonloppu on nyt lusittu, eikä sen suhteen ole enää mitään tehtävissä. Emme voi tehdä muuta kuin suunnata katseet huomiseen peliin hyvän ja laadukkaan harjoittelun kautta. Paras tapa korjata huono suoritus on pelata hyvä peli.

TPS kohtaa kahdessa jäljellä olevassa runkosarjan ottelussaan HPK:n ja Ässät, jotka molemmat ovat sen alapuolella sarjataulukossa. Ennakkoasetelmissa TPS on niissä peleissä ennakkosuosikki, mutta se ei välttämättä ole tällä kaudella ollut sille hyvä enne.

– Olemme ottaneet puolet pisteistämme edellämme olevilta joukkueilta ja vain puolet alapuolellamme olevilta. Kauden alusta asti otteissa on näkynyt lähihistorian aiheuttama tuska ja ahdistus ”pakkovoittojen” alla, Selin tunnustaa.

– Pitää myös muistaa, että meillä on joukkueessa paljon nuoria ja kokemattomia pelaajia, jotka vasta opettelevat tätä ammattia. Emme silti voi lähteä peleihin pelko edellä, emmekä tulos edellä. Meidän pitää nyt vain keskittyä omiin vahvuuksiimme ja hakea mahdollisimman laadukasta suoritusta.

TPS:n puolustus koki kovan takaiskun, kun sen johtaja Henrik Tallinder sai runkosarjan loppuun asti kestävän pelikiellon. Peräpää saa kuitenkin tiistaina vahvistusta, kun Petteri Nummelin palaa sairaslomalta.

– Petu on palaamassa kokoonpanoon ja se tuo muutoksia ylivoimakoostumukseemme, Selin kertoo.

Muuten Palloseuran kokoonpanoon ei ole tulossa muutoksia. Viikonloppu ei poikinut joukkueeseen lisäloukkaantumisia.

TPS–HPK Turkuhallissa tiistaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: