_0070541

TPS nousi jälleen kuudenneksi

24.2.2016 - 21:18 Tagit:, , , , , , , , , , , ,

TPS–Blues 3–2 rl.

TPS oli keskiviikkona pakkovoiton edessä.

Palloseuran pitää napsia jäljellä olevista runkosarjan ottelusta pisteitä kovaa tahtia, jotta se pysyy mukana taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta kuuden parhaan sakissa. Eikä pisteiden keruu ainakaan teoriassa voisi olla sen helpompaa kuin 11 viimeistä otteluaan hävinneeltä sarjajumbo Bluesilta.

Talousvaikeuksien kurimuksessa pyörivä Blues on myynyt parhaat pelaajansa muualle jo kesken kauden; Turkuunkin heistä ovat tulleet Jussi Makkonen, Kalle Kaijomaa ja Olli Malmivaara.

Jäljellä oli keskiviikkona nuori ja kokematon espoolaisryhmä, joka taisteli enää kunniastaan. Tilanne Espoossa on pitkälti samanlainen kuin Turussa niin monena aiempana keväänä: pudotuspelihaaveet ovat menneet jo ajat sitten.

Muttamutta, pakkovoitot eivät koskaan ole helppoja pelejä. Eikä keskiviikkoilta ollut sitä Tepsillekään. Heikkotasoisen ottelun ratkaisu jouduttiin hakemaan rankkarikisasta ja voiton korjasi lopulta TPS Makkosen osumalla.

Kaksi pistettä nosti TPS:n kuudenneksi tasapisteiin seitsemäntenä olevan Lukon kanssa.

– Vähän jäi silti harmittamaan. Kolme pistettä olisi pitänyt kaivaa ottelusta, mutta vähän jäi piippuun, Makkonen mietti.

TPS vei odotetusti ottelua sen ensihetkistä lähtien, mutta avausmaalin teki silti Blues. Malmivaara ehti istua jäähyllä ainoastaan 19 sekuntia ennen kuin Antti Suomela ohitti TPS-veskari Oskari Setäsen.

TPS-valmennukselle jo kahden ja puolen minuutin kohdalla syntynyt takaisku riitti ja se otti aikalisän. TPS tulikin kymmenen minuuttia myöhemmin ylivoimalla tasoihin, kun Francis Paré otti taidokkaasti vastaan Tomi Kallion lavasta lähteneen pomppivan kiekon ja nosti sen maalin yläpesään.

Mutta ei nuori espoolaisryhmä niin helpolla taipunut.

Avauserää oli reilu viisi minuuttia jäljellä, kun Blues pääsi hakkaamaan kiekkoa maalin edestä kohti sen perukoita. Setänen torjui yrityksistä kaksi ensimmäistä, mutta Tutosta tuttu Iikka Kangasniemi onnistui ohittamaan hänet kolmannella yrittämällä.

Sen jälkeen TPS puskikin päätään seinään reilun erän ajan ennen kuin sairaslomalta kaukaloon palanut Dave Spina lopulta onnistui ohittamaan Blues-maalivahti Christian Engstrandin ja tasoittamaan ottelun.

Lisämaaleja ei nähty varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla, joten ratkaisu jouduttiin hakemaan rankkarikisasta. Sen ainoa onnistuja oli neljäntenä ampujana Makkonen.

– Puhuimme ennen peliä siitä, että pitä olla valmis kamppailemaan ja luistelemaan, mutta emme oikein olleet pelin ytimessä. Vaikea sanoa, mistä se johtui. Mutta onneksi saimme sentään kaksi pistettä, Makkonen sanoi.

TPS-puolustus oheni ennen illan ottelua, kun Harri Tikkanen joutui jättämään pelin väliin vatsataudin vuoksi. Ennestään sivussa puolustuksesta olivat Jani Forsström ja Petteri Nummelin.

TPS:n viikko jatkuu perjantaina kotiottelulla Kärppiä vastaan. Lauantaina sillä on vuorossa vierasottelu Lahdessa Pelicansin vieraana.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: