15012016-00212

TPS sössi johtonsa viime hetkillä

15.1.2016 - 21:19 Tagit:, , , , , ,

TPS-JYP 2–3 ja.

Kun alla on edellisestä ottelusta 8–1 -rökälevoitto ja onnistuu jo vajaan minuutin pelin jälkeen maalinteossa, ei se itseluottamusta ainakaan heikennä.

TPS näyttikin kasvavan muutaman sentin perjantaina, kun Tadas Kumeliauskas iski kiekon JYPin maaliin jo 59 sekunnin jälkeen. Ja kun TPS johti ottelua 2–0 -lukemin vielä kaksi minuuttia ennen pelin loppua, kolme pistettä näyttivät vahvasti olevan jäämässä Turkuun.

Peli ei kuitenkaan ole ohi, ennen kuin summeri soi.

JYP tuli kahdella varsinaisen peliajan pikaosumalla tasoihin, vei ottelun jatkoajalle ja voitti sen Janne Tavin osumalla. Näin TPS:n vuoristorata-ajelu jatkui, kun keskiviikon murskavoiton jälkeen vuorossa oli jälleen tappio.

– Lähellä, mutta niin kaukana, Petteri Nummelin mietti.

– Kaikki näytti hyvältä 58 minuutin ajan, mutta ottelu kestää 60 minuuttia. Emme ihan päässet loppuun asti. Hyvä opetus meille.

Tepsin ensimmäisen osuman perjantaina teki 59 pelisekunnin kohdalla Liettuan ainoa jääkiekkoilija Tadas Kumeliauskas (vitsivitsi, toimittaja muistaa toki myös Darius Kasparaitisin), joka polkaisi läpiajoon, harhautti komeasti maailmanmestari Veini Vehviläisen, ja pisti kiekon pussiin.

JYP otti ensimmäisessä erässä peräti viisi kahden minuutin jäähyä, joten TPS sai treenata Liigan toiseksi tehokkainta ylivoimaansa kunnolla. Erän lopulla TPS-yv iskikin tulta, kun sekä Valtteri Hietanen että Miika Lahti istuivat yhtäaikaa jäähyboxissa.

Nummelin loukkaantui keskiviikon ottelussa Teddy Da Costan polvitaklauksesta. Nummelin selvisi tärskystä ”puujalalla” ja oli jo perjantaina mukana kokoonpanossa. Puujalka ei paljon painanut, kun Nummelin tempaisi nätisti kiekon Vehviläisen taakse takayläpesään.

– Jalka pysyi mukana, eikä irronnut. Katsotaan huomenna, miltä se tuntuu, Nummelin mietti.

Kulutettuaan avauserästä puolet jäähyaitiossa JYP suoritti toisessa erässä ryhtiliikkeen ja pelasi ottelun lopun viidellä kenttäpelaajalla. Oli TPS:n vuoro kuluttaa jäähyaition saranoita.

Tilastojen mukaan TPS:n alivoima on sarjan keskikastia, mutta perjantai-illan perustella sitä voisi pitää huomattavasti parempana. Toisessa erässä TPS otti kaksi kakkosta, mutta tappoi ne pois suurella sydämellä.

Lähimpänä maalintekoa toisessa erässä olikin TPS:n Patrik Virta, joka kilautti kovalla kudillaan yläputkea.

TPS-maalilla Teemu Lassila oli jo hyvää vauhtia menossa kohti nollapeliä ennen kuin JYP rankaisi Palloseuraa kahdesti ottelun viime hetkillä. Janne Kolehmainen onnistui ajassa 58.08 ja Valtteri Kemiläinen ajassa 59.42.

– Olisimme voineet ratkaista pelin jo ensimmäisessä erässä, kun meille tarjottiin ylivoimalla siihen mahdollisuus. Emme siihen pystyneet, ja näin kävi, Nummelin sanoi.

Pikkukuriositeetti: Turkuhallin yleisö buuasi raivokkaasti, kun kuuluttaja ottelun alussa esitteli JYPin kultakypärän.

Kyseinen kultakypärä on tietysti Jani Tuppurainen, joka raukkamaisella taklauksellaan teloi lokakuussa pahasti Lauri Tukosen. Yleisö buuasi myös pelin aikana Tuppuraiselle joka kerta tämän koskiessa kiekkoon.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: